Camarosa Frigo Çilek Fidesi

Camarosa Frigo Çilek Fidesi

ABONE OL
Mart 26, 2023 13:46
Camarosa Frigo Çilek Fidesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Camarosa frigo çilek fidesi; 1000 m2 alana 6000 adet çilek fidesi dikilmelidir. Çünkü, bu çilek fidesi üçgen dikim sistemi uygulanabilir. Yaz dikiminde 30-35 cm aralıklar, kış dikiminde ise 30 – 30 cm aralıklar ile Camarosa frigo çilek fidesi dikilmelidir. Dekara yazın  6250, kış dikiminde ise 8000 tane fide dikilmelidir.

Verimli ve kısa gün çeşididir. Meyveleri dolgun kırmızıdır. Aroması çok hoş, sera ve açıkta çilek yetiştiriciliğine uygun bir çeşittir. Meyveleri antraknoz’a karşı hassas bir yapıdadır. İlaçlama ve gübreleme programı daha özenli  yapılmalıdır. Çilek bahçesi toprağın durumuna göre 2 veya 3 yılda yenilenmesi gerekir.

Camarosa frigo çilek fidesi; Dikim sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar, fideler tam kök boğazı hizasında olmalı ve fidenin kök bölgesi tamamen dik bir şekilde toprağa dikimi yapılmalıdır. Kökün kıvrılmasına da engel olunmalıdır. Normal olarak  kolay tutunmaktadır. Dikimden sonra sonbahar mevsim yağmurları ve ılık geçen havaların da yardımı ile gelişme göstermektedirler. Fideler viyöllerde üretilir daha sonra tarlaya, seraya, bahçeye, yada modern alanlarda üretimi yapılmaktadır.

Kış içinde Camarosa frigo çilek fidesinin aralarına çiftlik gübresi verilmelidir ve  mutlaka çapalama yapılmalıdır. Kış sonuna doğru çapa ile beraber çilek kenarlarında çıkan etrafındaki kılçıkları temizlemek gerekmektedir. Bununla birlikte toprak yapısı iyi seçilmelidir.

Camarosa frigo çilek fidesi; Çilek meyve oluşumunda olgunlaşmaya kadar geçen dönemde suya karşı hassas olmaktadır. Sulama, meyve iriliği ve kalitesi ile o yıldaki  ürün ortalamasına etki etmektedir. Camarosa frigo çilek fidesinin dikim zamanında fidelerin çabuk ve sağlıklı büyümesi için sulamaya dikkat edilmelidir. Çiçeklenme sırasında yağmur yağması arzu edilmemektedir. Yağış tozlanmayı engellemektedir. Aynı zamanda meyve olgunlaşmaya başladıktan sonra yağmur yağarsa meyve yumuşamaktadır. Aynı zamanda leke yapmakta ve çürümeyi kolaylaştırmaktadır. Verimli bir çeşit ve kısa gün çilek çeşidi olması ile dikkat çeker. Ayrıca meyveleri dolgun, iri ve darbelere dayanıklıdır.

Fidelerin toprağa verilmesi ile toprağın nemi sürekli kontrol edilmelidir. Toprak sürekli olarak nemli halde olmalıdır. Fakat gereğinden fazla da sulanmamalıdır. Gereğinden fazla sulanan çilekler çürümeye başlamaktadırlar. Bu sebeple de çileği toprağa koymadan öncesinde toprağın azot anlamında zengin gübre ile desteklenmesi oldukça önem arz etmektedir. Ayrıca güneşi çok seven bir bitki olan çilek için günde 6-7 saat güneş ışığı yeterli gelmektedir. Aynı zamanda uygulanan doğru teknikler ile çilekler 1-3 ay kadar meyve verebilmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP