Haydi Türkiyem, Yardımlara Devam!

Haydi Türkiyem, Yardımlara Devam!

ABONE OL
Mart 23, 2023 10:10
Haydi Türkiyem, Yardımlara Devam!
0

BEĞENDİM

ABONE OL
TAŞKÖPRÜ GAZETESİ HABER

Depreme maruz kalmamış insanların deprem bölgelerine yardım etmek için koşturmaları, adeta yarış ettikleri günler ve görüntüler, dünyaya servis edildiğinde dünyanın başı dönmüştü. Yüce gönüllü, âlicenap milletimiz -karmaşa ve koordinasyonsuzluk bir yana-; bölgeye adeta iyilik oldu yağdı! Bölgeden görüştüğümüz depremzelerden acil ihtiyaçlarını sorduğumuzda, ilk sırayı çadır ve çadırda zaruri ihtiyaçlarını görebilecekleri, yatak, yastık, battaniye geliyor. bölgenin hala yağmur aldığını ve devam edeceğini göz önünde bulundurduğumuzda, şemsiye, yağmurluk gibi malzemeler demirbaş ihtiyaçlar listesine giriyor.

Gıda maddelerinin daimi olarak ulaştırılması gerektiğini bahsetmeye bile gerek yok.

Bölgeden gelen bilgilere göre yardımların dengeli yapılamayışı en önemli handikap. Yardımların dengeli dağıtılmasıyla alakalı olarak şöyle bir yöntem izlenebileceğini düşünüyoruz:

Dağıtım öncesinde sahaya giderek keşifler yapılarak, ihtiyaçların not alınması, bunu WhatsApp gibi bir uygulamayla, fiziki dağıtım yapacak ekiplere;

1- GPS Konumu atılması
2- Yardım alacak kişinin bilgisi
3- Yardım malzemeleri, miktarları
Basitçe bir uygulamayla, ihtiyacı olanlara ulaştırılabilecektir.
Not olarak şunu iliştirelim; İhtiyaç sahibi insanlara arasına karışmış olumsuzluğa neden kişilerin kötü örnek olarak yayınlanmaması ve yayılmaması gerekmektedir. Bu, yardım sağlayan kurum ve kişilerin yardım yapmaktan vaz geçmelerine ve yardımları kısmalarına neden olacaktır.

Haydi Türkiyem, Yardımlara Devam!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP