Vali Dr. Süleyman Elban’ın Nevruz Bayramı Mesajı

Vali Dr. Süleyman Elban’ın Nevruz Bayramı Mesajı

ABONE OL
Mart 21, 2023 14:47
Vali Dr. Süleyman Elban’ın Nevruz Bayramı Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tarih boyunca dünyanın çeşitli bölgelerinde birçok devlet kurmuş olan milletimiz, eşsiz kültür hazinesini bugünlere taşımış, örf ve adetlerini yaşatmıştır. Bu kültür hazinelerimizden biri de yüzyıllardır canlı tutularak kutlanan, baharın müjdecisi, doğanın yeniden uyanışı, birlik beraberlik ve toplumsal huzurumuzun göstergesi Nevruz’dur.

Geleneğimizde yeni ve umut dolu günleri, baharı, bolluğu ve bereketi müjdeleyen bir bayram, bir şenlik günü olan Nevruz; Asya’dan Kafkaslara, Ortadoğu’dan Anadolu’ya kadar geniş bir coğrafyada yüzyıllardır devam eden ortak bir kültür zenginliği, kadim bir gelenektir.

Dünyada en köklü medeniyetlerin başında gelen milletimiz; kültürünü, geleneklerini, milli ve manevi değerlerini en güzel şekilde yansıtan bayramlarını; barışın, dayanışmanın ve yardımlaşmanın fırsatı olarak görmekte ve büyük bir değer atfetmektedir. Milletimiz; insanlar arasındaki bağları kuvvetlendiren, dargınlıkları unutturarak kardeşçe kucaklaştıran, birlik ve beraberliği güçlendiren, ortak bir kültürel değeri olan Nevruz Bayramı’nı da bu duygular içerisinde coşkuyla kutlamaktadır.

Barış, hoşgörü, sevgi ve kardeşlik gibi evrensel değerleri hâkim oldukları topraklara taşıyan ecdadımızdan bizlere miras olarak kalan ve kültürel zenginliklerimizi koruyan  bu gibi değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmak bizlerin görevleri arasındadır.

Bu duygu ve düşüncelerle baharın müjdecisi Nevruz’un; sahip olduğumuz değerlerin, zenginliklerin hatırlanmasına, korunmasına ve yeni nesillere aktarılmasına vesile olmasını temenni ediyor, bütün Adanalı hemşehrilerimin ve milletimizin Nevruz Bayramı’nı kutluyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP