Vali Dr. Süleyman Elban’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü Mesajı

Vali Dr. Süleyman Elban’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü Mesajı

Cesaretleri ve zafere olan inançlarıyla umutsuzluğa kapılmadan canını dişine takarak vatan, millet sevdasıyla cephede savaşan, bu uğurda canını veren nice yiğidimizin zaferidir Çanakkale!

ABONE OL
Mart 17, 2023 14:57
Vali Dr. Süleyman Elban’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıl Dönümü Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Anadolu’daki Türk varlığını sonsuz kılmaya çalışan kahraman ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır Çanakkale!

Aziz milletimizin birlik olup var gücüyle göğsünü düşmanın hain saldırılarına karşı gererek mücadele ettiği ve yedi düvelin hayasızca akınına dur dediği yerdir Çanakkale!

Bir devrin battığı, Türk milletinin yüreğinin vatan sevdasıyla, bağımsızlık aşkıyla attığı yerdir Çanakkale!

Şanlı ecdadımız; kurtuluş tarihimiz boyunca Çanakkale’de, Kut’ül Amare’de, Dumlupınar’da milletimizin dize getirilemeyeceğini tüm dünyaya kanıtlamıştır. Geçmişten bugüne ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğünü bozmak emeliyle başvurulan her türlü operasyona tüm gücüyle karşı koyan milletimiz, bağımsızlığımızdan aldığı güçle, aydınlık yarınlara daima hep birlikte yürümektedir. Türk milleti işgal güçlerine karşı kazandığı her zaferle en hassas noktamızın egemenliğimiz olduğunu ve bundan asla taviz vermeyeceğimizi gözler önüne sermiştir.

Çanakkale Zaferi’nden bizlere kalan en önemli miraslardan biri de hiç şüphesiz ki cephede omuz omuza işgal güçlerine karşı savaşırken vatanımızın bağımsızlığı, bayrağımızın semalarımızda dalgalanması, ezanımızın dinmemesi için verilen mücadelede etle tırnak misali birbirine bağlanan kahraman milletimizin oluşturduğu maneviyattır. “Çanakkale Ruhu” olarak adlandırdığımız bu manevi değer; bizim geçmişten beri milletçe iyi günümüzde sevincimizi, kötü günümüzde hüznümüzü paylaşmamıza ve tüm sıkıntılarımızın üstesinden birbirimize kenetlenerek gelmemize vesile olmuştur.

Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin egemenliği bu ruh vasıtasıyla gönüllerimizde sonsuzluğa ulaşmıştır. Öyle ki bu ruh, hiçbir kudretin gönlümüzden söküp atamayacağı bir hal almış, milletimizle özdeşleşmiştir. Bizler bu ruh vesilesiyle geçmişte nasıl ülkemizin karşı karşıya kaldığı harici ve dahili tehditlere boyun eğmediysek; bugün de Adana’mızın da dahil olduğu 11 ilimizi etkileyen, yıkım gücü ve can kayıplarımızla tüm ülkemizin yasa boğulmasına sebep olan deprem felaketinin açtığı yaraları da el ele vererek hep birlikte saracağız. Ülkemizin bekası, huzur ve güvenliğini sonsuz kılmak amacıyla bastığımız toprakları canından dahi kıymetli sayarak bizlere yurt kılan tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını ölümsüz kılmak için daima ülkemizi her türlü tehditten koruyacak, bağımsızlığımızın yılmaz bekçileri olacağız.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Çanakkale’de bir kurtuluş destanı yazarak bu toprakları bize emanet eden tüm şehitlerimizi, bütün kahramanlarımızı ve deprem felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP