En Verimli Domates Tohumu

En Verimli Domates Tohumu

ABONE OL
Mart 14, 2023 07:26
En Verimli Domates Tohumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

En Verimli Domates Tohumu

En Verimli Domates Tohumu. Domates sıcak ve ılıman iklim koşullarında yetiştiriciliği yapılmaktadır. Soğuklardan oldukça olumsuz etkilenmektedir. En iyi gelişme ve büyüme sıcaklığı, 15 veya 20 derecelerde gelişme ve büyüme görülmektedir. Bu sıcaklıkların altına veya üzerine çıkmaması gerekmektedir. Çünkü, meyve bağlamada düzensizlikler meydana gelmektedir.

Domates, kumlu ve killi topraklara kadar her türlü topraklarda yetiştirilmektedir. Domates tohumu derin, geçirgen ve su alabilme oranı yüksek topraklarda yetiştirilmektedir. Besin maddelerince zengin ve organik madde miktarın yüksek topraklarda yetiştirilmektedir. Kumlu ve tınlı topraklarda verimi yüksek olmaktadır. Kurak topraklarda dayanıklılığı yüksek olmaktadır. Verimli domatesler elde edebilmek için, kışlık ekimi yapılan bitkilerden sonra ekilmektedir. Baklagiller, ön bitki olmaktadır. Domates dikimi yapılan alana en az 5 yıl olarak tekrar üretimi yapılmaması gerekmektedir.

En Verimli Domates Tohumu. Doğal marmande domates verimli çeşitlerden olmaktadır. Ancak, düz, kalın etli ve tatlı, lezzetli bir yapıya sahip olmaktadır. Kısımlar halinde ekim yapıldığı zaman daha çok verim alınmaktadır. Bu domates çeşitlerinde hem verimli olmakla birlikte, tüm sezon boyunca meyve alınmaktadır. Şubat ve Mart aylarında domates tohumu ekimi yapılmaktadır. Bu çeşitlerde, toprak derince sürülmektedir. Sürümle birlikte 2 veya 4 ton hayvan gübresi karıştırılarak verilmektedir. Domates yetiştiriciliğinde sıra arası ve sıra üzeri mesafesi çeşidin yer ve sırık olmasına göre değişmektedir. Metrekareye, 5 veya 6 gr olarak tohum atılmaktadır.

Fosforlu gübre verilmektedir. Bu gübrelemeler verimi daha da artırmaktadır. İlk meyveler görülünceye kadar sulama yapılması gerekmektedir. Bu döneme kadar çapalama yapılmaktadır. Hasat yapıldıktan sonra, her toplamayla birlikte sulamalar yapılmaktadır. Domates tarımında dekardan 4 veya 4.2 ton verim alınabilmektedir.

Domates Çeşitleri Nelerdir?

En Verimli Domates Tohumu. Köy domates tohumu oldukça verimli çeşitlerden olmaktadır. Haziran, Temmuz ve Eylül aylarında ekimi yapılmaktadır. Metrekareye, 5 veya 6 gr olarak tohum ekimi yapılmaktadır. 12 kg N, 10 kg P205 ve 25 kg K2O saf olarak yetiştirilecek araziye verilmektedir. 3 veya 4 ton arasında dekarda verim alınmaktadır.

Salçalık domates yaz aylarının en verimli domates çeşitlerinden olmaktadır. Mart aylarında ekimi yapılmaktadır. Haziran veya Eylül aylarında hasadı kısımlar halinde 4 veya 6 ton arasında verim alınmaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP