Gömlekten Ter Kokusu ve Lekesi Yıkamadan Nasıl Çıkarılır?

Gömlekten Ter Kokusu ve Lekesi Yıkamadan Nasıl Çıkarılır?

ABONE OL
Mart 9, 2023 15:18
Gömlekten Ter Kokusu ve Lekesi Yıkamadan Nasıl Çıkarılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önce giydiğiniz bir gömleği şimdi yeniden giymek zorunda olabilirsiniz. Ama gömleğinizde ter izleri var ve kokuyor. Bu durumda ne yapabilirsiniz? Karbonat tozu ve peroksit gibi ucuz malzemeler, çamaşır makinesinin yardımı olmadan ter kokusu ve lekelerini yok eden koku önleyici özellikler içerir.

Kumaşta terin emildiğini fark ettiğiniz anda gömleğinizin koltuk altlarını kuru bir kağıt havluyla hafifçe silin. Hızlı hareket ederseniz, terin birikmesini ve kötü kokuya neden olmasını önleyebilirsiniz.

Bir bezi yüzde 3 hidrojen peroksitle nemlendirin, ardından gömleğin koltuk altını bezle silin. Peroksit, vücut kokusunu yok eder ve ter lekelerini beyazlatmadan yok eder. Gömleğiniz yünden yapılmışsa, hasar görmesini önlemek için uyguladıktan birkaç dakika sonra peroksiti durulayın. Kaşmir, angora, ipek veya başka tür hayvan kılı gibi hassas kumaşlardan yapılmışsa gömleğinizde peroksit kullanmayın.

Eşit miktarda su ve limon suyunu karıştırın ve limonlu suyu ter lekelerine uygulayın. Limon suyu ter lekelerini çıkarır ve kumaşın kokusunu giderir.

4 yemek kaşığı karbonatı 1/4 fincan ılık suyla birleştirin. Karışımı lekelere sürün. Birkaç dakika bekletin, ardından ılık suyla durulayın. Bir havluyla kurulayın. Bunu yapacak vaktiniz yoksa gömleğin koltuk altlarının iç kısmına bir tutam kuru karbonat sürün. Karbonat ayrıca koltuk altlarınızın kuru ve kokusuz kalmasına yardımcı olur.

Mağazadan satın alabileceğiniz bir kumaş koku giderici sprey ile lekeleri ıslatın. Çoğu sprey ayrıca kokuları örtmeye yardımcı olan bir koku içerir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP