Zeytinyağı ile Deri Nasıl Yumuşatılır?

Zeytinyağı ile Deri Nasıl Yumuşatılır?

ABONE OL
Mart 7, 2023 09:07
Zeytinyağı ile Deri Nasıl Yumuşatılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dayanıklılığı ve esnekliği nedeniyle piyasada deriden yapılmış sayısız ürün bulunmaktadır. Deri ürünler, cüzdanlardan mobilyalara, giysilere, araba koltuklarına ve aletlere kadar çeşitlilik gösterir. Dayanıklılığına rağmen deri zamanla sertleşebilir, kırılabilir ve çatlayabilir.

Sert kimyasallar kullanmadan deriyi yumuşatmak ve yatırımınızı korumak için zeytinyağı kullanabilirsiniz. Yenilenmesi gereken bir deri ürününüz varsa, deriyi yumuşatmak için zeytinyağını doğru kullanmak istersiniz.

İyileştirilmesi gereken alana bol miktarda zeytinyağı dökün.

Yağı parmaklarınızla deriye işleyin. Geniş bir alansa, bir bez kullanın, ancak bez yağın bir kısmını emeceği için daha bol miktarda yağ kullanmanız gerekir. Mümkünse, gözenekleri açmak ve yağın nüfuz etmesine izin vermek için deri parçasını bükün.

Yağı yaklaşık 45 dakika bekletin. Tüm fazla yağı temiz bir bezle silin.

Kendi deri temizleme solüsyonunuzu yapın. Bir litrelik sürahiyi yarısına kadar suyla doldurun, 1/3 su bardağı zeytinyağı, koku için en sevdiğiniz uçucu yağdan 50 damla, 1/3 su bardağı kastil sabunu ve 10 damla greyfurt çekirdeği ekstresi ekleyin. İyice çalkalayın ve çözelti ile küçük bir sprey şişesini doldurun. Geri kalanını ileride kullanmak üzere saklayın.

Deri eşyalarınızı yeni görünmelerini sağlamak için koruyun. Deri öğeye ev yapımı solüsyonunuzu püskürtün. Çözeltiyi temiz bir bezle ovalayın ve ardından silin. Deri esnek ve yumuşak kalacaktır. Deri mobilyalarınızı veya diğer eşyalarınızı ayda bir sprey solüsyonla temizleyin.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP