Şubat Ayı Adana İli Trafik Çalışmaları Değerlendirilmesi

Şubat Ayı Adana İli Trafik Çalışmaları Değerlendirilmesi

ABONE OL
Mart 7, 2023 15:47
Şubat Ayı Adana İli Trafik Çalışmaları Değerlendirilmesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

BASIN AÇIKLAMASI

Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Valiliğimizin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2023 yılı Şubat ayı içerisinde toplam 114.797 araç kontrol edilmiştir.

Şubat ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 472 araç trafikten men edilmiş, 152 sürücünün ehliyetine el konulmuştur.

Alınan tüm etkin önlemlere rağmen; trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2023 yılı Şubat ayı içerisinde İlimiz sınırlarında toplam; 450 maddi hasarlı, 330 yaralamalı, 11 ölümlü olmak üzere toplam 791 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda maalesef 529 vatandaşımız yaralanmış, 12 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

Valiliğimizce, İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise  112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP