Soğanla Yapabileceğiniz 12 İlginç İlaç

Soğanla Yapabileceğiniz 12 İlginç İlaç

ABONE OL
Mart 7, 2023 09:16
Soğanla Yapabileceğiniz 12 İlginç İlaç
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gözyaşlarına ve kokusuna rağmen, soğanlar dünyanın en az sayıdaki süper gıdalarından biri olabilir. Allium cinsinin bu en yaygın olarak yetiştirilen türleri inanılmaz sağlık yararları sağlar.

Soğanlar, grip hastalığından, size parlayan bir ten rengi kazandıran özelliklerden, herşeyi yapabileceği bilinen güçlü bileşiklerle yüklüdür. Onlar olağanüstü derecede zengin bir kükürt bileşikleri kaynağıdırlar – aslında, bir soğanı keserken bu göz yaşlarının arkasındaki sebep de budur. Ayrıca, vücudun hücre hasarından korunmasına yardımcı olan quercetin gibi birçok flavonoid içerirler.

Soğan kullanmak için bu belirli ilaçlar başlangıçta garip gelebilir, ama şaşırtıcı derecede denemeye değer!

1. Soğuk algınlığı için bir soğan asın
Bu güçlü soğan kokusu, tıkanıklığı kesecek kadar güçlüdür. İhtiyacınız olan tek şey beyaz bir soğandır. Soğanı ikiye bölün, ama soymayın ve yatak odasına, yatağına olabildiğince yakın bir yere torba ile asın. Koku odaya nüfuz eder ve burnunuza ve boğazınıza girer.

Soğanı soymamamızın sebebi, en güçlü flavonoidlerin, sebzenin dış katmanlarında olduğu söylenir. Sabah uyandığında, burun kanallarının ne kadar açık olduğunu görmek şaşırtıcı olabilir.

2. Burun kanamasını durdurur
Sizin veya ailenizde birileri burun kanaması geçirme eğiliminde olursa, etrafınızda bir soğan bulunduğundan emin olun. Kanama başladıktan sonra, olabildiğince çabuk, bir soğanı dilimleyin ve sadece burnunuzun altında tutun. Soğandaki dumanlar kanamayı durdurmak için doğal bir pıhtılaşma görevi görür.

3. Daha hızlı uykuya dalın
İster inanın ister inanmayın, soğan çok şaşırtıcı bir şekilde uykusuzluğa yardımcı olabilirler. Bu tuhaf bir şey, ama kesinlikle işe yarıyor. Sadece çiğ bir soğana kesin ve gece yatmadan hemen önce aromasının beş ila on derin nefeslerini alın. En iyi sonuç için, bir cam kavanoz veya Ziploc tipi bir torbaya yerleştirin ve yatağınızın yanına koyun, uykuya dalmak için hemen önce aromayı solumayın.

4. Sivrisinekleri püskürtün
Açık havada olmak hem zihinsel hem de fiziksel sağlığınız için harika bir şeydir, ancak sinir bozucu sivrisinekler hızlı bir şekilde iyi bir zaman geçirebilirler. kimyasal sinek kovucular yerine bir soğan kullanın. Birkaç farklı seçenek var. Bir tane dilimleyebilir ve böcekleri uzak tutmak için yakınınızdaki bir masaya ya da başka bir nesneye yerleştirerek ya da doğrudan cildinizin üzerine sürdürebilirsiniz.

5. Cilt üzerinde yaşlılık lekeleri ortadan kaldırmak
Soğan, cildinizdeki bu koyu lekeleri gidermek için de etkili olabilir. Çoğunlukla “yaşlılık lekeleri” olarak adlandırılan soğan, antiseptik olarak işlev gören kükürt bileşikleri sayesinde, cildin pul pul dökmesi için çalışan asitlerle birlikte yardımcı olur.

6. Kıymıkları çıkarın
Odunla çok çalışıyorsanız, elinize kıymık batmaması imkansızdır. Onları dışarı çıkarmak çok acı verici olabilir ve genellikle çok küçük olduklarından, çıplak elinizle çıkarmanız imkansız olabilir. Soğan, bir kez daha kurtarıcı olabilir. Soğanı ikiye böldüğünüzde, yarıklardan birini, derideki kıvrımın bulunduğu alana yerleştirin. Soğan yarısını bölgeye sıkıca sabitlemek için bantı kullanın. Çıkarmadan önce yaklaşık bir saat bekletin. kıymık çıkmış olacaktır.

7. Boğaz ağrısı rahatlatmak
Soğan çayı, yüzyıllar boyunca, boğazı yatıştırmak için kullanılan bir şeydir. Muhtemelen düşündüğünüz şekilde değil, sudaki soğanları kaynatma ve ardından sıvıyı içme gibi.

Soğan çayı yapmak için, aslında soğanın derisini kullanacaksınız. Bir bardak suyunu bir soğanın yarısına kadar kaynatın. Su, soğan suyunun rengini alabilmesi için yeterince kaynatın. Sıvıyı çıkarın, soğan kabuğunu süzün ve içilebilir hale getirecek kadar soğumasını bekleyin. Şimdi çayı yudumlayın ve o boğaz ağrısına bir saat kadar çabuk veda edebilirsiniz.

8. Adet kramplarını yatıştırır
Soğanlar, adet kramplarının ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir ve düzensiz kanamayı önleyebilir. Bir sonraki periyodun ne zaman başladığını takip edin ve daha sonra yaklaşık dört ila beş gün önce çiğ soğanları (tercihen kırmızı soğanları) tüketmeye başlayın.

9. Yanık pirinçleri düzeltin
Pirinç hafifçe yakıldığında bile, tadı berbattır, onu atmak ve tekrar baştan başlamak zorunda kalırsınız. Ama bir soğan, o zamanın hepsini size kazandırabilir. Sadece bir yarısını kesin ve kesilmiş tarafın ona dokunmasına izin vererek, pirincin üzerine koyun. Sadece birkaç dakika içinde, bu yanmış lezzet tamamen gitmiş olacak. Çünkü soğan yanmış tadı emebilir.

10. Arı sokması acılarını azaltın
Bir arı tarafından sokulması oldukça acı verici olabilir. Acıya buz uygulamak ve ağrı kesiciler almak yardımcı olabilir, bu genellikle bir soğan uygulayarak alacağınız olumlu etkilerden daha uzun sürer. Taze kesilmiş soğan suyunu etkilenen bölgeye uygulayın ve acı neredeyse anında dağılmaya başlayacaktır.

11. Çoraplarınıza soğan koyarak gece Detoks yapın
Tamam, bunun gerçekten garip bir durum olduğunu biliyoruz ve partneriniz bunu kullanmaktan memnun olmayabilir, ama kesinlikle denemeye değer. Aslında, insanların ayaklarına soğan koyma uygulaması, Çin tıbbına kadar uzanıyor. Çinliler ayakların dibinde binlerce sinir ucu olduğunu keşfetti.

Bu sinir uçları iç organlara erişim noktaları gibi davranır ve sinir sistemlerimizle yakından bağlantılıdır. Ayağın alt tarafına kesilmiş soğan yerleştirildiğinde, güçlü antibakteriyel ve antiviral özellikleri nedeniyle mikrop ve bakterilerle savaşır. Bu bileşikler kan dolaşımına girer ve kanın temizlenmesine yardımcı olur, böylece sizi daha sağlıklı ve bağışıklık sisteminizi güçlendirir, böylece vücudunuz enfeksiyon ve iltihaplarla savaşabilir.

12. Ruh halinizi düzeltin
Soğanlar sizi daha iyi bir ruh haline sokabilir ve ruh sağlığınızı geliştirebilir. Çünkü sistemdeki halihazırda var olan proteinlerle karıştıklarında, kükürt bileşenleri beyindeki amino asitlerin üretimini uyarmaya çalışır. Bu süreç sinir sisteminin düzgün işleyişini sağlamaya yardımcı olur, böylelikle stres, depresyon ve diğer zihinsel problemlerin vaka ve semptomları en aza indirilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP