Pişirme Spreyini Kullanabileceğiniz Pratik Bilgiler

Pişirme Spreyini Kullanabileceğiniz Pratik Bilgiler

ABONE OL
Mart 7, 2023 17:36
Pişirme Spreyini Kullanabileceğiniz Pratik Bilgiler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pişirme spreyi tepsileri, kek kalıplarını pratik bir şekilde yağlamak için idealdir. Ancak pişirme spreyini evinizde çok da farklı işler için de kullanabileceğinizi biliyor muydunuz?

Dünyada kullanımı oldukça yaygın olan pişirme spreyleri yavaş yavaş bizim mutfaklarımızı da girmeye başladı. Tepsi ya da kek kalıbı yağlamak için çok fazla uğraşmadan pişirme spreyi ile kolayca yağlayabilirsiniz. Ama evinizde bir pişirme spreyi varsa çok daha fazla kullanım alanı olduğunu bilmek hayatınızı kolaylaştırabilir.

Sakız
Çocuğu olanların yaşadığı sık sorunlardan biri çiğnedikleri sakızların saçlarına yapışmasıdır. Sakız saça yapıştı mı genellikle çıkarması zordur ve sakızın yapıştığı saçı kesmek gerekir. Eğer pişirme spreyiniz varsa, saçın sakız yapışan bölümüne biraz pişirme spreyi sıkın ve biraz bekleyin. Sakızın saçtan kolayca çıktığını göreceksiniz.

Bisiklet zinciri
Bisikletiniz varsa ve zincirlerinin sorunsuz çalışmasını sağlamak istiyorsanız, yine pişirme spreyinden yardım alabilirsiniz. Bisikletin zincirine biraz pişirme spreyi püskürtün, sonra bir bez ya da kağıt havlu ile silin.

Menteşeler
Evinizde kapıların gıcırdaması sinir bozucu olabilir. Pişirme spreyini doğrudan kapıların menteşelerine püskürtün ve kağıt havlu ile fazla yağı silin. Artık kapılarınız gıcırdamayacaktır.

Yüzük çıkarma
Elleriniz şiştiğinde parmaklarınızdaki yüzükleri çıkarmak zorlaşır. Böyle bir durumda da pişirme spreyi kullanabilirsiniz. Parmağınıza pişirme spreyi sıkın ve yüzüğü hareket ettirin. Sonra yüzüğü kolayca parmağınızdan çıkarın.

Kireç çözücü
Duşunuzun cam kapıları kireç tabakasıyla mı kaplı? Kireçli alanlara pişirme spreyi püskürtün, yaklaşık 10 dakika bekletin. Sonra biraz su ve sabunla temizleyin. Duvarları iyice durulayın ve ardından temiz bir havluyla kurulayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP