Kek Pişirirken Yağın Yerine Ne Koyabilirsiniz?

Kek Pişirirken Yağın Yerine Ne Koyabilirsiniz?

ABONE OL
Mart 7, 2023 17:29
Kek Pişirirken Yağın Yerine Ne Koyabilirsiniz?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kek hamurunda kullanılan bitkisel yağ tatsızdır ve diğer malzemeleri bir arada tutan bir bağlayıcı görevi görür. Yağ ayrıca kekin pişirme sırasında kurumasını önleyen nem oluşturur. Elinizde hiç sıvı yağ yoksa evinizde uygun alternatifler olabilir.

Bir kek tarifindeki yağın en basit ikamelerinden biri eşit miktarda eritilmiş tuzsuz tereyağıdır. Elinizde olan tek şey tuzlu tereyağı ise, sıfırdan bir kek pişirirken tarifte belirtilen tuz miktarını ayarlamanız yeterlidir. Eritilmiş tereyağı kullanırken, tamamen eritildiğinden ve hamura eklenecek kadar soğutulduğundan emin olun.

Meyve Püreleri

Meyve püreleri, bitkisel yağ ve eritilmiş tereyağı ile nispeten aynı kalın sıvı dokuya sahiptir, ancak çok daha az yağ içerir. Seçenekler arasında şekersiz konserve veya ev yapımı pürüzsüz elma püresi veya kuru erik, kayısı, şeftali veya muz gibi her türlü meyveden yapılan bir püre bulunur. Kuru erik veya muzun daha güçlü tadı, sarı kek gibi hafif aromalı bir hamurun aromasını değiştirebileceğinden, pürenin lezzet yoğunluğunu eşleştirmeye çalışın. Tarifte belirtilen yağ miktarıyla aynı miktarda meyve sosu veya püreyi değiştirin ve diğer ıslak malzemelerle ekleyin.

Mayonez Kullanımı

Mayonez kelimesi genellikle sandviç veya patates salatası resimlerini çağrıştırır, ancak aynı zamanda keklerde yağ yerine kullanılabilir. Yağla aynı kremsi dokuya ve bağlama özelliklerine sahiptir ve bir pastanın lezzetini değiştirmeden yağın yerine kullanılabilir. Tarifinizde veya kek karışımı talimatlarında istenen yağ miktarı için aynı miktarda mayonez değiştirin.

Margarin Kullanımı

Erimiş margarin, yüzde 80 yağ ve yüzde 20 sudan oluştuğu sürece, bir kek tarifinde adı geçen yağın yerine uygun bir ikame olabilir, bu da tereyağı ile aynıdır. Avrupa’da 1800’lü yıllarda tereyağına daha sağlıklı bir alternatif olarak geliştirilen bugünün margarinleri, yağ içeriklerini daha da düşürmek için genellikle daha da sulandırılıyor. Genellikle bir tarif özellikle belirtmiyorsa bitkisel yağ ile ikame edilemez çünkü daha yüksek su içeriği bir kekin dokusunu ve aromasını etkileyebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP