Haşereleri Kaçırmak İçin Borik Asit Macunu Nasıl Yapılır?

Haşereleri Kaçırmak İçin Borik Asit Macunu Nasıl Yapılır?

ABONE OL
Mart 7, 2023 12:55
Haşereleri Kaçırmak İçin Borik Asit Macunu Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evinizde hamamböceği veya fare gibi zararlı böcekler varsa, istiladan kurtulmak için zehir satın almanıza ve kullanmanıza gerek yoktur. Bunun yerine, sıradan ev malzemelerini kullanarak basit bir macunu hazırlayabilirsiniz. Eviniz birkaç hafta içinde böceklerden kurtulmuş olacaktır.

Borik asit insanlara zararlı olmasa da, bazı insanların (özellikle astımlı veya kronik bronşitli) solunum yollarını tahriş eder, bu nedenle kapalı alanı iyi şekilde havalandırın.

Tek kullanımlık kaseye bir fincan borik asit tozu dökün. Borik asit tozundaki tüm topakları gidermek için tek kullanımlık çatalı kullanın.

Borik asit macununuz için hangi karışımı kullanmak istediğinize karar verin. Fareler tuzlu yiyecekleri tercih eder, bu nedenle tavuk suyu kullanılabilir. Hamam böcekleri yağlı yiyecekleri sever, bu nedenle fıstık ezmesi hamamböceği istilası için kullanılmalıdır. Karınca istilası olan evlerde pekmez veya bal gibi tatlı karışımlar kullanılmalıdır.

Seçtiğiniz karışımı her seferinde bir fincanın sekizde biri olacak şekilde ekleyin.

Borik asit tozuna her karışımdan sonra tek kullanımlık çatalla iyice karıştırın. Kalın bir macun oluşana kadar karıştırın.

Tarifinizi gerektiği gibi ayarlayın. Borik asit macunu, kurabiye hamurundan biraz daha kalın olmalıdır. Macun çok inceyse, daha fazla borik asit tozu ekleyin. Öte yandan, macun çok kalınsa ve uygun şekilde karıştırılması zorsa, biraz daha et suyu, bal veya fıstık ezmesi ekleyin.

İstenilen kalın kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar borik asit tozu veya karıştırmaya devam edin.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP