Diş Ağrısı İçin Karanfil Yağı Nasıl Kullanılır?

Diş Ağrısı İçin Karanfil Yağı Nasıl Kullanılır?

ABONE OL
Mart 7, 2023 09:15
Diş Ağrısı İçin Karanfil Yağı Nasıl Kullanılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karanfil yağının diş ağrısı için nasıl güvenle kullanılacağını bilmek gerekir. Karanfil yağı kullanımının diş ağrınıza neden olan altta yatan sorunu çözmeyebileceğini unutmamak önemlidir. Bunun yerine, ağrıdan anında rahatlama sağlamaya yardımcı olmak için en iyi geçiçi bir çözüm olarak işe yarayabilir.

İşte diş ağrısı için karanfil yağı kullanmanın birkaç basit yolu.

Bunu yapmanın en kolay yolu, küçük bir pamuğu karanfil yağına batırmak ve onu ağrıyan dişin üzerinde tutmaktır. Dişlerinizin arasına sıkıştırabilir veya pamuğu dişin yanına koyabilirsiniz. Gerekirse yeni bir pamuk top ile değiştirin.

Karanfil yağına karşı hassasiyetniz varsa, karanfil yağını zeytinyağı ile seyreltmeyi deneyin. Varsa hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağının, genellikle diş çürümesinden sorumlu olduğu tespit edilen bir bakteriye karşı etkili olduğu biliniyor.

Halihazırda yağ çekme pratiği yapıyorsanız, bir damla karanfil yağı eklemek bu diş ağrısını gidermenize yardımcı olabilir. Bu, çok yoğun olmayan diş ağrılarında veya karanfil yağını doğrudan kullanma konusunda emin olmadığınız durumlarda karanfil yağı kullanmanın kolay bir yoludur. Bu, diş sağlığı için yağ çekmenin faydalarının yanı sıra belirli sorunlar için ağrıyı gidermenize yardımcı olur.

Ağrı diş etlerinizi de etkiliyorsa, bir pamuğu karanfil yağına batırın ve ağrının hafiflemeye başladığını hissedene kadar etkilenen bölgeye uygulayın.

Karanfil yağınız yoksa karanfilleri her zaman doğrudan kullanabilirsiniz . Bu yöntem yağa göre biraz daha yavaş etki gösterse de bir o kadar etkilidir. Tek bir karanfil tomurcuğu alın ve acıyan yerde dişlerinizin arasında tutun. Yutmak güvenlidir, bu yüzden siz gününüze devam ederken orada oturmasına izin verin.

En az etkili yol, bu diğer seçeneklerin çoğu kadar hızlı çalışmayan önceden seyreltilmiş karanfil yağı veya karanfil tozu kullanmaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP