Dantelinize Antika Havası Verebilirsiniz

Dantelinize Antika Havası Verebilirsiniz

ABONE OL
Mart 7, 2023 09:06
Dantelinize Antika Havası Verebilirsiniz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Parlak beyaz dantel perdeler bazen çok yeni görünebilir, özellikle de oda dekorunuz eski bir dünya veya ülke hissi veriyorsa. Pamuklu dantel perdeleri bir çay çözeltisinde lekelemek, dantellere nazikçe antika bir görünüm kazandırmak için basit bir yoldur. Yedek dantel parçalarınız varsa, perdelerinizi boyamadan önce farklı çaylar deneyin, çünkü elde edilen renk kullanılan çaylara bağlı olarak değişir.

Çay boyası ile güzel eski moda bir görünüm oluşturun.

Dört bardak suyu ve 20 çay poşetini tencerenin içine koyun ve kaynatın. 15 dakika pişirin, ardından çay poşetlerini çıkarın. Dantel perdeleri kaynayan çay suyuna yerleştirin ve 15 dakika daha kaynatın.

Her 3 bardak soğuk suya 1/2 bardak beyaz sirkesi dökerek bir kapta solüsyon hazırlayın. Dantel perdelerinizi çay suyundan sonra bu solüsyonun içine yerleştirin ve 15 dakika bekletin.

Dantel perdeleri temiz suyla durulayın, önce kurumasını bekleyin. Onları asabilir ve doğal olarak kurumasına izin verebilir veya nazikçe ayarlanmış bir çamaşır kurutma makinesi kullanabilirsiniz.

Uyarı
Çaydaki tanenler, kumaşın zamanla bozulmasına neden olabilir; bu nedenle kuşaktan kuşağa geçmesini istediğiniz özel dantel perdeleri boyamaktan kaçının.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP