Çikolata Nasıl Saklanmalı?

Çikolata Nasıl Saklanmalı?

ABONE OL
Mart 7, 2023 17:53
Çikolata Nasıl Saklanmalı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çikolata saklamaya gelince, sorularımız var çünkü hayal edebileceğiniz her yerde saklandığını gördük: buzdolabında veya derin dondurucuda, tezgahta ve kiler veya dolapta. Ama çikolatanın gerçekte nasıl saklanması gerekiyor?

Çikolata en iyi serin 12ila 21 derece arası bir sıcaklıkta kilerde veya dolapta saklanır. Çikolatayı güneş ışığından ve nemden uzak tutun. Diğer tatları emebilir, bu yüzden en iyisi hava geçirmez bir kapta tutmaktadır. Süt ve kakao yağı içeriğine göre kilerde bitter çikolata iki yıl, sütlü çikolata en az bir yıl ve beyaz çikolata yalnızca yaklaşık dört ay dayanır.

Ancak bir istisna var. Kileriniz veya dolap koşullarınız yüksek nem veya 21 derecenin üzerinde bir sıcaklık içeriyorsa, tüm çikolatanızı buzdolabına veya dondurucuya koyun. Buzdolabında üç ila altı ay dayanır, ancak altı aydan daha uzun süre saklanması gerekiyorsa dondurucu kullanılmalıdır. Tadının değişmemesi için hava geçirmez bir kapta olmalı.

Çikolatanızın sıcaklık ve nem koşullarını değiştirmek söz konusu olduğunda, ayrıca ekstra dikkatli olun. Dondurucuya koymadan önce, daha düşük sıcaklığa alışması için çikolatanızı 24 saat buzdolabına bekletin. Dondurucudan çıkarırken işlemi tersine çevirin ve ardından çikolatayı açıp kullanmadan önce en az 24 saat oda sıcaklığında bekletin.

Çikolata yanlış bir şekilde saklanırsa, yağ veya şeker oluşumuna (çikolata yüzeyinde beyaz lekeler) neden olabilir. Şekerlenme neme maruz kalmaktan kaynaklanır. Burada şeker yüzeyde kristalleşir. Yağ kusması, sıcaklık değişiminden kaynaklanır. Kakao yağı yüzeyde kristalleşir, yüzeyin kaygan görünmesine ve dokunulduğunda erimesine neden olur. Her iki durumda da, çikolatanın yenmesi güvenlidir, ancak o kadar lezzetli olmayabilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP