Büyümesi Kolay Para Ağacı Çok Şanslı Kabul Edilir

Büyümesi Kolay Para Ağacı Çok Şanslı Kabul Edilir

ABONE OL
Mart 7, 2023 17:43
Büyümesi Kolay Para Ağacı Çok Şanslı Kabul Edilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sıradışı örgülü bir gövdeye sahip küçük bir saksı ağacını fark ettiyseniz bir para ağacı ile karşılaştınız demektir. Bir çok kişi gövde örgüsü ve yaprakları bulunan bu bitkiyi iyi şans ve finansal başarı ve refah getirdiğine getirdiğine inanır. Bu tür düşünceler sizin için anlamlı olmasa bile, eğlenceli ve sıradışı gövdesi, canlı yeşil yaprakları ve nispeten az bakım gerektiren bu bitkinin tadını kesinlikle çıkarabilirsiniz.

Orta ve Güney Amerika bataklıklarının doğal ortamlarında bir para ağacı gördüyseniz, muhtemelen onu tanımazsınız. Ağaç 60 metreye kadar uzayabilir, her yerde bulunan örgülü gövde doğal bir özellik değildir. Bir fidanlıkta yetiştirildiğinde, esnek genç, yeşil gövdeler, sertleşip odunsulaşmadan önce kültivatörler tarafından yavaşça örülür.

Nerede Büyümeli?
Para ağaçları parlak, dolaylı ışığı ve orta ila yüksek nemi tercih eder. Doğrudan güneş ışığı yaprak kavurmasına neden olabilir, bitki düşük ışıkta yaşamını sürdürebilir. Yine de çok fazla hava akımı yaprak kaybına neden olabilir. Isıtıcı havalandırmaları ve sıcak, kuru havadan da kaçınılması gerekir.

Para ağacınızı aydınlık, buharlı bir banyoda tutamazsanız, çakıl taşlarından bir bir tepsi yapın dibini suyla nemlendirin, bitkiyi de ortasına oturtun.

Para Ağacına Nasıl Bakım Yapılmalı?
Kök çürümesini önlemek için, para ağacının kumlu, turba yosunu esaslı bir toprağa ve iyi drenaja sahip bir saksıya ihtiyacı vardır. Genel olarak nemi sevmesine rağmen, toprağın sulama arasında kurumasına izin vermelisiniz. Toprak iyice kuruduktan sonra sulanmalıdır. Saksıyı iyice sulayın, su deliklerden akıp gitsin. Kökler suyu içinde kalmamalı.

Nasıl Çoğaltılır?
Temiz budama makası ile en az iki yaprak düğümüyle bir sapın ucunu kesin. Kesim ucunu hormon köklendirme tozuna batırın ve standart bir saksı karışımına yerleştirin. Toprağı, yaklaşık 4 hafta boyunca köklenme başlayıncaya kadar nemli tutun.

Yaygın sorunlar
Aşırı sulama ve çok fazla güneş ışığı sorunların en yaygın nedenleridir. Yaprak bitlerinden de muzdarip olabilirler.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP