Boraksı Evinizde Eksik Etmememiz İçin 15 Neden

Boraksı Evinizde Eksik Etmememiz İçin 15 Neden

ABONE OL
Mart 7, 2023 12:53
Boraksı Evinizde Eksik Etmememiz İçin 15 Neden
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boraks doğal bir mineraldir. Su, oksijen, sodyum ve bordan oluşur. Doğal dezenfektan olarak evlerde kullanılmaktadır. Boraks çok eskilerden beri çamaşırları beyazlatmak için kullanıyordu. Ancak günümüzde güçlü bir dezenfan olarak bir yerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Duş ve küvetinizi temizleyin: Sünger veya nemli bir bezin üzerine boraks serpin. Aynı toz temizleyiciler gibi duş ve küvetinizi ovun ardından su ile durulayın.

Fırça ve tarakları temizleyin: Ilık su ile lavaboyu doldurun. 1/4 fincan boraks ve birkaç damla bulaşık deterjanı ilave edin. Tarak ve fırçalarınızı 30 dakika boyunca bu karışımın içinde bekletin ve ardından durulayın.

Tuvaleti temizleyin: Bir fincan boraksı tuvaletinize dökün ve ovun. Bir gece boyunca bekletin. Ertesi gün fırça ile ovun. Tuvaletiniz tertemiz olacaktır.

Giderler: Yarım fincan boraksı giderlerinize dökün. Ardından 2 su bardağı kaynar su ilave edin. 10 dakika bekledikten sonra suyu açın.

Lavabonuzu temizleyin: 1 çorba kaşığı boraksı bir sprey şişesinin içine koyun. Üzerine 2 yemek kaşığı sirke ekleyin. Birkaç damla bulaşık deterjanı da ilave edin ve üzerine kadar sıcak su koyun. Bu çok amaçlı temizleyici ve dezenfektanı istediğiniz yerde kullanabilirsiniz.

Buzdolabı temizliği: Buzdolabını temizlerken bir litre sıca suyun içine bir çor kaşığı boraks ilave edin.

Küf ve rutubet: 1 litre sıcak suyun içine bir bardak boraks ilave edin ve sprey şişesinin içine doldurun. Küf veya rutubet bulunan bölgelere sıkın ve bir saat kalmasını sağlayın. Ardından durulayın.

Bulaşık deterjanı: 2 bardak kaynar suyun içine bir çorba kaşığı rendelenmiş beyaz sabun ve bir yemek kaşığı boraks ilave edin. Soğuduktan sonra bu karışımı bulaşık deterjanı olarak kullanabilirsiniz.

Döküm tencereler: Eğer döküm tencerelerinizi deterjan ile yıkamak istemiyorsanız, o zaman tencerenin içine bir çay kaşığı tuz vebir çay kaşığı boraks dökün ve fırçalayın.

Pası yok eder: Eşit miktarda limon suyu ile boraksı karıştırın. Paslı kısmın üzerine sürün 30 dakika beklettikten sonra silin. Pasın yok olduğunu göreceksiniz.

Lekeli çamaşırlar: 2 yemek kaşığı su ile 1 yemek kaşığı boraksı karıştırın ve lekenin üzerine yayın. 30 dakika beklettikten sonra makinada her zamankı gibi yıkayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP