Badem, Pirinç ve Hindistan Cevizi Unu ile Pişirme

Badem, Pirinç ve Hindistan Cevizi Unu ile Pişirme

ABONE OL
Mart 7, 2023 09:36
Badem, Pirinç ve Hindistan Cevizi Unu ile Pişirme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İster glütensiz bir diyet uyguluyor olun, ister sadece pişirme rutininizi değiştirmek istiyor olun, badem, pirinç ve hindistancevizi gibi alternatif unlar kullanmak, lezzetli, glütensiz unlu mamüller yaratmanın harika bir yoludur. Her un türünün pişirmeden önce bilmeniz gereken kendi yararları ve özellikleri vardır. Badem, pirinç ve hindistancevizi unlarını tek başına veya bir karışımın parçası olarak kurabiye, kek ve daha fazlasını pişirmek için kullanabilirsiniz.

Badem unu
Zengin bir tatlılık eklemek istiyorsanız, diğer bazı glütenler kadar fazla ek bileşen gerektirmediğinden geleneksel, buğday bazlı un kadar kullanımı kolay olduğu bilinen badem unu kullanmayı düşünün. Badem ununu diğer unlarla karıştırarak ideal bir doku ve lezzet elde edebilirsiniz. Pişirme karışımlarında kabaca yüzde 25 badem unu karışımı kullanın veya içinde yumurta olan kekler yapıyorsanız yüzde 50 veya daha fazla badem unu içeren bir karışım kullanın. Beyazlatılmış bademleri bir kahve değirmeni içinde öğüterek, badem yağı oluşturmadan ince bir şekilde öğüterek kendi badem ununuzu yapın.

Pirinç unu
Pirinç unu, glutensiz unların en sık kullanılan türlerinden biridir. Yoğun ve ağır olabilir, çok fazla kullanırsanız pişmiş ürünlere kumlu bir doku verir. Minimum düzeyde işlendiği için daha fazla lif içeren kahverengi pirinç unu da dahil olmak üzere birkaç farklı pirinç unu türü vardır. Ayrıca protein, niasin, tiamin, kalsiyum ve riboflavin içerir. Tatlı pirinç unu, daha yüksek nişasta içeriğine sahip kısa taneli pirinçten yapılır ve ekmeklerde, makarnalarda veya fırın karışımlarında sıklıkla kullanılır. Beyaz pirinç unu, daha yoğun bir şekilde işlendiğinden daha az besin içerir. Pirinç unu, doku ve lezzeti dengelemeye yardımcı olan badem unu gibi yüksek proteinli unlarla birleştirildiğinde en iyi sonucu verir.

Hindistan cevizi unu
Düşük karbonhidratlı bir seçenek arıyorsanız, hindistan cevizi unu mükemmel bir seçim olabilir. Lif oranı yüksektir ve biraz tatlı, hindistancevizi aromasına sahiptir. Genellikle iyi tolere edildiğinden, gıda alerjisi olan kişiler için de iyi bir seçenektir. Düşük karbonhidratlı diyetler yapan birçok kişi gibi, hindistan cevizi ununun tamamını pişirebilir veya pirinç veya badem gibi diğer unlarla karışımın bir parçası olarak kullanabilirsiniz. Pişirme için büyük oranda hindistancevizi unu kullanırsanız, yoğunluğuyla mücadele etmeye yardımcı olmak için tarifinize fazladan yumurta eklemeniz gerekebilir ve bu da daha kabarık ürünler demektir.

Notlar
Glutensiz unlarla pişirirken, pişmiş ürünlerinizin çok kuru veya ufalanmasını önlemek için fazladan malzemeler eklemeniz gerekebilir. Karışıma fazladan bir yumurta, yağ veya jelatin ekleyerek ve nemi daha etkili bir şekilde artıran beyaz şekeri kahverengi ile değiştirerek tarifinizdeki nem içeriğini artırın. İdeal bir doku ve kıvam elde etmenin bir başka yolu da tek tip un kullanmak yerine badem, pirinç ve hindistancevizi unlarını bir arada kullanmaktır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP