10 Dakikada Biber Yağı Nasıl Yapılır?

10 Dakikada Biber Yağı Nasıl Yapılır?

ABONE OL
Mart 7, 2023 09:23
10 Dakikada Biber Yağı Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın farklı yerlerinde, biber yağı daha karmaşık bir tarifle hazırlanabilir veya birden fazla yağ ve diğer baharatları içerebilir, ancak geleneksel biber yağı son derece basittir. Bu nedenle, evde biber yağının nasıl yapılacağına dair basit bir tarif arıyorsanız, okumaya devam edin.

Malzemeler

4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4-6 adet sivri biber (kuru veya taze)

Yapılışı

Biberleri uzunlamasına dilimleyin (“acı değerinin” bir kısmını yok etmek için çekirdeklerini çıkarın)

Bir tavaya sıvı yağı ve doğranmış sivri biberi ekleyin. Biberleri yağda orta ateşte en az 10 dakika kızartın. Yağı bir cam kavanoza süzün ve soğumaya bırakın.
Yağı kuru, karanlık ve serin bir yerde saklayın.

Alternatif olarak, zeytinyağını acı biberle karıştırabilirsiniz. Bunun için temiz bir cam kavanoz veya şişeye, ne kadar baharatlı olmasını istediğinize bağlı olarak 1-2 adet pul biber ekleyin.

Bir tavada bir bardak zeytinyağını tütmeye başlayana kadar ısıtın. Tavayı ısıdan çıkarın ve yağın soğumasını bekleyin. Şimdi yağı biberlerin olduğu cam kaba dikkatlice dökün. Yağ, bu hava geçirmez kapta altı ay boyunca saklanabilir. Acı biber yağı zamanla demlenerek lezzetli bir şekilde baharatlı hale getirecektir. Yağa taze bütün karabiber bile ekleyebilirsiniz.

Notlar

Sızma zeytinyağı yerine badem yağı veya fıstık yağı kullanabilirsiniz.
Biber tohumlarından yağın çıkarılmasıyla daha da güçlü bir yağ hazırlığı yapılabilir. Yağın “acı değeri”, seçtiğiniz acı biber türüne bağlı olacaktır. Yemeğinizi baharatlı seviyorsanız, etlere, körilere, makarnalara ve salatalara da ev yapımı biber yağından bir kaşık ekleyebilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP