Yüzdeki Güneş Yanığı Kızarıklığı Nasıl Azaltılır?

Yüzdeki Güneş Yanığı Kızarıklığı Nasıl Azaltılır?

ABONE OL
Mart 6, 2023 15:55
Yüzdeki Güneş Yanığı Kızarıklığı Nasıl Azaltılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güneş yanıkları cilt için tehlikeli olabilir ama aynı zamanda yüzünüzü çok kıpkırmızı yaptıkları için de can sıkıcı olabilir. Yüzünüzde güneş yanığı varsa, buna eşlik eden kızarıklık ve soyulma olacaktır. Güneş yanığı tedavisine, ek cilt hasarını önlemek ve kızarıklığı daha hızlı azaltmak yapabilecekleriniz var.

Adım 1

Bir anti-inflamatuar olan ibuprofen alın. Doğru dozaj bilgileri için ilaç kılavuzlarını okuyun. İbuprofen, güneş yanığından kaynaklanan kızarıklıkla ortaya çıkan şişliği azaltmaya yardımcı olacaktır.

Adım 2

Yüzünüzü soğuk su ve hafif bir temizleyici ile yıkayın. Aşındırıcı ve kuruyan eksfolyant, alkol ve salisilik asit içeren temizleyicilerden kaçının. Temiz bir bez veya havlu ile cildinizi nazikçe kurulayın. Güneş yanığınız iyileşene kadar cilt toniği kullanmayın.

Adım 3

Yüzünüze bir dakika tam yağlı süt serpin. Bu, cildi yatıştırmaya ve nemlendirmeye yardımcı olur. Soğuk suyla durulayın ve cildi kurulayın.

Adım 4

Avucunuza bir düğme büyüklüğünde aloe vera jeli sıkın ve orta ve yüzük parmaklarınızı kullanarak yanmış bölgelere hafifçe bastırın. Bu, iltihabı ve kırmızı cildi tedavi eder ve herhangi bir tahrişi yatıştırır.

Adım 5

SPF 30 içeren ve koku veya boya içermeyen günlük bir nemlendirici kullanın. Bir tutam sıvı yeşil renk kapatıcıyı karıştırın ve yüzünüze yayın. Yeşil renk tonu kızarıklığın giderilmesine yardımcı olacaktır.

Adım 6

Kapatıcılığı eşitlemek ve makyajınızı sabitlemek için cilt tonunuza uygun pudra ile yüzünüzü hafifçe ve nazikçe fırçalayın. Kapatıcıyı gün boyunca gerektiği gibi hafif bir toz uygulayın.

Adım 7

Her gece nazik temizleyici ile makyajı çıkarın ve her yıkamada aloe vera jeli ile devam edin. Aloe vera uygulamasını takiben sabahları SPF’li nemlendirici uygulayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP