Lavanta Yağı İle Yapabileceğiniz 20 Faydalı Şey

Lavanta Yağı İle Yapabileceğiniz 20 Faydalı Şey

ABONE OL
Mart 6, 2023 05:55
Lavanta Yağı İle Yapabileceğiniz 20 Faydalı Şey
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Lavanta yağı tartışmasız en popüler ve yaygın olarak kullanılan esansiyel yağdır. Çünkü anti-inflamatuar ve antibakteriyel etkileri, yatıştırıcı ve iyileştirici nitelikleriyle daha sakin hissetmenize yardımcı olabilecek güzel bir çiçek kokusu gibi birçok yararlı özelliğe sahiptir.

Bu yüzden lavanta yağıyla yapabileceğiniz en pratik 20 şeyi paylaşacağız.

1. Koku Giderici Pet Lekeleri
Bazen leke gittikten sonra bile evcil hayvan lekeleri hala kokar. Bir avuç dolusu kabartma tozu ve birkaç damla lavanta yağı karışımıyla lekeyi deodorize edebilirsiniz. Sadece karışımı kokulu noktaya serpiştirin, yarım saat kadar bekletin, sonra elektrik süpürgesiyle çekin!

2. Kokulu Kurutma Bezi
Bir bez üzerine birkaç damla koyun ve sadece yıkanmış kıyafetlerinizle kurutucuya atın. Bezin üzerindeki lavanta yağı doğal olarak kurutma makinasındaki eşyalara geçecektir.

3. Huzurlu uyku için
Huzursuz çocukları (ve yetişkinleri!) Dinlendirici bir uykuya dalmalarını sağlamak için yastıklara bir damla veya iki lavanta yağı koyun.

4. Böcek Isırıklarını İyileştirin
Bir arı sokması veya böcek ısırığı üzerine bir damla lavanta yağı koyup kaşıntıyı ve şişmeyi azaltın.

5. Yatak Spreyi
Lavanta yağı, süper basit kumaş ferahlatıcı spreyi haline gelebilir. rutubet kokan çarşaflara püskürtün ve harika taze ve temiz kokusunu hemen hissedeceksiniz.

6. Ütü Yardımı
Tazeliğini giysilerinize geri vermek için ütünüzdeki suya 1-2 damla lavanta yağı ilave edin.

7. Buhar Tedavisi (Soğuk ve Grip İçin)
Bir kaseye veya sıcak su kavanozuna 4-6 damla lavanta yağı ekleyin. Kafanıza bir havlu koyun ve buharı birkaç dakika derinden soluyun. Bu süreç tıkanıklığı temizlemeye ve solunum yollarınızı açmaya yardımcı olur.

8. Baş Ağrısı 
Bir baş ağrısını hafifletmek için şakaklarınıza lavanta yağı sürün.

9. Doğal Deodorant
Bir deodorant olarak hareket etmek için koltuk altına lavanta esansiyel yağından 2 damla sürün.

10. Güneş yanığı rahatlama
Serin ve damıtılmış suya 3 bardağa 10 damla lavanta yağı ekleyin. Küçük bir sprey şişesine dökün ve anında rahatlatmak için güneş yanığı alanlarına püskürtün!

11. Yatak Tazeleme
Çarşaflarını değiştirip tatlı, taze kokusunu soluduğunda yatağına birkaç damla lavanta yağı koyun. Ya da yatağınız için kolay koku giderici bir toz yapmak için lavanta yağı ve kabartma tozu kullanabilirsiniz.

12. Kıymıkları çıkarın
Etkilenen bölgeye birkaç damla lavanta yağı ekleyin. Kıymık bir dakika kadar şişsin, sonra çekebilirsiniz. (veya temiz bir cımbızla dikkatlice çıkarın).

13. Yatıştırıcı banyo
Sıcak bir banyoya Epsom tuzu ve birkaç damla lavanta yağı ekleyin, ardından en az 20 dakika boyunca içinde yatın. Acı, gerginlik ve stresin neredeyse yok olacaktır.

14. Dolap Yardımcısı
Bir pamuk topuna birkaç damla lavanta yağı koyun ve çarşafları veya giysileri sakladığınız her yere koyun. Ayrıca, güve ve böceklerin yok olmasını sağlarkenaynı zamanda eşyalarınızı güzel kokar. 🙂

15. Elektrik süpürgesine koyun
Elektrik süpürgesinin torbasına ve toz toplama bölümüne limon ve lavanta yağına batırılmış bir çift pamuk topu koyun. Sonra, süpürdükçe taze ve temiz bir koku bırakacaksın!

16. Alerji Yardımı
Lavanta, tıkalı burunlar, kaşıntılı gözler ve kabarık ciltler gibi alerji belirtilerinden kurtulmanıza yardımcı olabilir. Boynunuzun arkasına, göğsünüze ve gözlerin arasına bir damla lavanta yağı sürün.

17. Yara izlerini azaltır
Etkilenen alanın üzerinde veya etrafında az miktarda lavanta yağı masajı yaparak yara dokusunun görünümünü en aza indirmeye yardımcı olur.

18. Pürüzsüz ve Kokulu Bir Cilt
Banyoda normal eski sabun ve su kullanmaktan ziyade, normal yıkama rutininize birkaç damla lavanta yağı ekleyin. Cildiniz harika hissedecek ve kokacaktır.

19. İlk Yardım çantasına koyun
Standart bir ilk yardım çantası içindeki sarf malzemeleri genellikle küçük çizikler, döküntüler ve kesimlere doğru yönlendirilir. Lavanta, hepsine yardımcı olabileceğinden, küçük bir şişe lavanta yağı, evinizin ilk yardım çantasına mükemmel bir şekilde katkıda bulunur!

20. Soğuk Yaraları Tedavi Edin
1 damla lavanta esansiyel yağını 10-15 damlatılmış hindistancevizi yağına karıştırın. Seyreltilmiş ve işlenmeye yardımcı olması için seyreltilmiş yağ karışımını doğrudan soğuk yaralara uygulayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP