DIY Vücut Nemlendirici Tarifi

DIY Vücut Nemlendirici Tarifi

ABONE OL
Mart 6, 2023 15:52
DIY Vücut Nemlendirici Tarifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cildinizin esnek ve yumuşak olmasına yardımcı olacak bir DIY kremi arıyorsanız, bu 3 bileşenli vücut nemlendiricisi tam size göre.

Basit Vücut Nemlendirici Tarifi
Hindistan cevizi yağı, ister kuru, ister yağlı veya normal olsun, cilt için en iyi doğal nemlendiricidir. Her gün kullandığınız miktarı vücudunuzun doğal cilt yağ seviyelerine göre ayarlamanız gerekebilir. Hindistan cevizi yağını baz olarak kullanarak, cildin parlak ve sıkı olmasını sağlamak için bal ve portakal yağı ekleyebilirsiniz. Bal cildi yumuşatmaya yardımcı olur. Öte yandan, portakal esansiyel yağı, ciltteki kolajen üretimini artırmanın yanı sıra kan akışını artırmaya yardımcı olur.

Çok kuru bir cildiniz varsa, bunu duştan sonra uygulayabilirsiniz. Ancak duştan hemen önce kullanıldığında en etkilidir. 10-15 dakika kadar bekletin ve duş alın. Sadece birkaç gün içinde cildinizde gözle görülür bir fark göreceksiniz!

Malzemeler

1 su bardağı hindistan cevizi yağı bakire
3 yemek kaşığı bal
6 damla portakal yağı

Yapılışı

Hindistan cevizi yağını mikrodalgaya dayanıklı bir kapta 15-20 saniye eritin.
Bal ve portakal yağını karıştırın. İyice karıştırın. Katılaşması için bir kenarda bekletin. Katılaştıktan sonra, kabarık hale getirmek için bir el blenderi kullanın.
Temiz bir cam kavanoza koyun ve normal vücut nemlendiricisi olarak kullanın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP