Çiğ Sütten Tereyağ Nasıl Yapılır

Çiğ Sütten Tereyağ Nasıl Yapılır

ABONE OL
Mart 6, 2023 05:47
Çiğ Sütten Tereyağ Nasıl Yapılır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çiğ, sütten (pastörize edilmemiş) tereyağı hazırlamak kendi süt ürünlerinizi yaratmanın eğlenceli bir yoludur. Çiğ süt artık marketlerde satılıyor. Bunun için kolaylıkla bulup kendi tereyağınızı yapabilirsiniz. Çiğ sütten yapacağınız tereyağ sütün miktarına bağlı olacaktır. 2 kiloluk sütten yaklaşık 120 gram kadar tereyağ yapabilirsiniz.

İhtiyacınız olacak malzemeler

2 litre çiğ süt
Yarım yemek kaşığı krema

Yapılışı

Çiğ sütü en az 24 saat boyunca soğutun. Çiğ sütü kapaklı geniş ağızlı bir kaseye koyun. Tereyağını hazırlamaya başlamadan önce sütü buzdolabında 1-2 gün soğumaya bırakın. Bu kaymağın üste çıkması için zaman verecektir. Kullanacağınız kasenin ağzının geniş olması hem daha çok kaymağı almanıza hem de daha kolay çıkarmanıza izin verir.

Yarım litrelik bir kavanozu sterilize edin. Çiğ sütün üzerine çıkmış olan kaymağı kepçe ile alın ve küçük kavanozun içine koyun. Sütün üzerinde kaymak kalmayıncaya kadar bu işleme devam edin.

Kışın alacağınız çiğ süt, yazın alacağınız çiğ sütten biraz daha az kaymak ​​verecektir.

Tereyağı kültürlemek istiyorsanız, yarım çorba kaşığı krema koyun. Klasik tereyağı istiyorsanız, kremayı koymayın.

Sütten aldığı kaymak ile kremayı koyduğunuz kavanozun ağzını kapatın.
5 ila 12 saat olgunlaşmaya bırakın. Tereyağın hızlı olması için sıcak su dolu bir kabın içinde 24 derece sıcaklıkta bekletin. Böylece tereyağ oluşumu hızlanacaktır.

Tereyağ olgunlaşması tamamlandığında buz banyosunda 5 ila 10 dakika soğutun. Bir kabın yarısını buzlu su ile doldurun ve içine krema kavanozunu yerleştirin. Kavanozu buz banyosunda bekletin. Bu işlem tereyağının çalkalanmasın

Kavanozu 5 ila 12 dakika çalkalayın. Kapağı kavanozun üzerinde tutun ve ağır hissetmeye başlayana kadar kremi kuvvetlice sallayın. Kavanozun kenarlarında topaklanmaya başlayan tereyağını görmelisiniz.

Bir kasenin üzerine ince bir süzgeç içinde tülbent yerleştirin. Kavanozdaki topaklanan tereyağını dökün. Tülbentin üzerinde kalanlar sizin tereyağınızdır. Tereyağını süzdükten sonra kalan sıvıyı kek, kurabiye ve krep gibi unlu mamuller yapmak için kullanabilirsiniz.

Tereyağını tülbent içinde tutun ve buzlu suda yıkayın. Buzlu bulanık bir görünüm alacaktır. Suyu değiştirin ve yeniden yıkayın. Su bulanık olmayıncaya kadar bu işlemi sürdürün.

Tereyağınızda kalan süt kalıntıları gitmiştir. Afiyetle kullanabilir veya saklayabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP