Çamaşırlar Yıkandıktan Sonra Neden Taze Kokmuyor?

Çamaşırlar Yıkandıktan Sonra Neden Taze Kokmuyor?

ABONE OL
Mart 6, 2023 16:08
Çamaşırlar Yıkandıktan Sonra Neden Taze Kokmuyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çamaşır yıkamanın en güzel taraflarından biri çamaşırları makinadan çıkardıktan sonra mis gibi taze ve temiz kokmasıdır. Çamaşırlarınız yıkanmış olmasına rağmen, hiç de taze kokmuyor. Bu nasıl mümkün olabilir?

Bu, çözülmesi kolay bir sorundur.

Küf
Çamaşırlarınızın yıkandıktan sonra taze ve temiz kokmasının bir nedeni var. Bunun sebebi makinenizde bir çeşit küf oluşmasıdır. Bu küf, yıkaması sonrasında geride kalan bir tür yağlı maddedir. Cilt derisi, vücut yağları ve çamaşır deterjanı kombinasyonudur. Yalnızca sıvı çamaşır deterjanı kullanan ve düşük sıcaklıklarda yıkama yapmaktan kaynaklanır. Bu pis maddenin çamaşır makinenize yapışmasını ve çamaşırlarınızın kirli kokmasını sağlar.

Sıcak yıkama
Bu küflü sorunu çözmek için, yapmanız gereken tek şey sadece birkaç eski mutfak havlu ile sıcak bir döngü çalıştırmaktır. Herhangi çamaşır deterjanı eklemeyin, ama bulaşık makinesi tableti ekleyin! Garip gelebilir, ancak bu, sıcak suyla birlikte tüm küfü temizler ve çamaşır makinenizi temizler. Ek bir ipucu, çamaşır yıkarken sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmamaktır. Alternatif sıvı ve toz deterjanları deneyin. Giysileriniz size teşekkür edecek ve bir kez daha süper taze kokacaktır!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP