Patatesi Daha Hızlı Haşlamanın Yolu

Patatesi Daha Hızlı Haşlamanın Yolu

ABONE OL
Mart 5, 2023 10:38
Patatesi Daha Hızlı Haşlamanın Yolu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Patatesi hazırlamaya karar verdiğiniz yol hangisi olursa olsun, önce haşlanması gerekir. Aramızdaki sabırsız olanlar için (biz dahil), bu oldukça uzun zaman alabilir. Neyse ki, patateslerinizi hızlı kaynatmanıza yardımcı olacak bir yöntem var.

Patateslerin zehirli bir bitkide yetişdiğini biliyor muydunuz? Bitki toksiktir, fakat neyse ki patates zehirlenmesi çok nadirdir. Ancak, yeşil bir patates yemek çok tehlikeli olabilir, bu yüzden her zaman sarı patates alın. Patates filizini yememeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Patatesler solanine sahiptir, ancak öyle küçük bir miktarda tüketmemiz tamamen güvenlidir. Ancak filizler, mide ağrıları ve kramplarına yol açabilecek çok daha fazla solanin içerir. Patatesinizi yemeden önce filizleri ve gözleri çıkarmanız tavsiye edilir. Patatesin filizlenmesini önlemek için, patateslerin yeterli miktarda oksijen almasını sağlamak için bunları bir kağıt torbada veya açık bir kapta tutmalısınız. Bunları kapalı bir plastik torbada veya kapalı bir kapta tutmak, filizlenip buruşmalarına neden olur.

İyi bir haşlanmış patatesten hoşlanıyoruz, ancak haşlanması çok uzun zaman alabilir. İşin püf noktası şu: Tencerenin büyüklüğünün, patateslerin kaynatılması gereken zaman üzerinde çok fazla etkisi olduğu ortaya çıktı. Tencere ne kadar büyük olursa, patatesler o kadar fazla suyla temas eder ve birbirleriyle değil. Bu yüzden su yüzeyini en yükseğe çıkarmak için daha büyük bir tencere seçmek önemlidir.

Su ısıtıcısı
Ayrıca kaynatma zamanını azaltmak için su ısıtıcısındaki sıcak suyu kullanın. Böylece patateslerin haşlanma süresini yarıya indirirsiniz. Tencereyi ocağa koyun ve bitinceye kadar kaynatmak için sadece 5 ila 10 dakikaya ihtiyacınız olacak!

Son ipucu: Kaynatacağınız patateslerin aynı büyüklükte olduğundan emin olun. Bu şekilde hepsinin aynı anda piştiğinden emin olursunuz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP