Parfümün Kalıcılığı Nasıl Arttırılır?

Parfümün Kalıcılığı Nasıl Arttırılır?

ABONE OL
Mart 5, 2023 06:25
Parfümün Kalıcılığı Nasıl Arttırılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yüksek ücretler ödeyerek aldığımız parfümlerin, çabucak uçup gitmesi, rahatsız edici bir durum. Güzel kokma halinin, bir süre daha devam etmesini sağlayacak bazı yöntemler vardır.

Temiz Bir Ten

Parfümü sıkmadan önce, yıkanmış olmak, etki süresini arttıracaktır. Parfüm zerrecikleri, temiz tene daha kolay tutunur ve kalır. Temiz olmayan ten, daha çabuk terleyeceğinden, parfümün uçmasına sebep olabileceği gibi, ter kokusu, parfümün kokusunu bozabilir. Giyilen kıyafetlerin de temiz olması şarttır. Yıkanmadan, iki-üç kere giyilen bir gömlek veya bluz, parfümün çok çabuk yok olmasına sebep olacaktır.

Tamamlayıcı Ürünler

Piyasadaki pek çok parfüm, set şeklinde satılmaktadır. Bu setlerin içerisinde; parfümle aynı kokuya sahip kremler, duş jelleri ve deodorantlar bulunmaktadır. Kullandığınız parfümün, bu tür tamamlayıcı ürünlerle kullanılması, kalıcılığı arttıracaktır. Bu setlerden yoksa, parfümü sıktığınız boyun kısmında veya bilek kısmında, farklı bir krem var ise, kokunun normalden çok daha hızlı uçup gitmesine sebep olabilir.

Doğru Yere Sıkmak

Kaliteli parfümler, genellikle el bileğine sıkarak kullanılır. Bu şekilde, elinizin her hareketinde, parfüm zerrecikleri de hareket ederek, güzel kokmayı sağlar. Parfüm sıkmak için, boynun iki yanı da uygun bir bölgedir. Yazlık kıyafetlerde, özellikle diz arkasına sıkılan bir parça parfüm, kokunun uzun süre hissedilmesini sağlayacaktır. En çok kullanılan yöntem ise; başınızın bir karış üstü kadar bir yüksekliğe parfümü sıkıp, havada gözle görülür halde asılı kalan parfüm bulutçuğunun altında bir-iki saniye kadar bekleyerek, parfüm zerreciklerinin üzerinize düşmesini beklemektir. Bu sayede, kıyafetleriniz lekelenmeden parfümden nasibi alır ve saçlarınızda, boynunuza sıktığınız parfüm ile aynı şekilde kokar. Bu yöntemle, uzun süre parfüm kokusunu koruyabilirsiniz. Teninize uyan parfümü seçmekte, kalıcılı arttıracaktır. Her parfüm, her tene uymamaktadır. Doğru olanı, parfümleri deneyerek bulabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP