Körelen Bıçaklar Nasıl Keskinleştirilir?

Körelen Bıçaklar Nasıl Keskinleştirilir?

ABONE OL
Mart 5, 2023 10:34
Körelen Bıçaklar Nasıl Keskinleştirilir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bıçaklar uzun süre kullanıldığında eski keskinliğini kaybeder ve kullanımı daha zor hale gelir. Körelen bıçakla düzgün dilimler kesmek neredeyse imkânsızdır. Bu sebeple körelen bıçakları keskinleştirmek için günlük, basit, pratik yöntemler bulunmuştur.

Körelen Bıçaklar Nasıl Bilenir?

Körelen bıçakları keskinleştirmenin en bilinen ve akla yatkın yöntemi bilemektir. Bu yöntemle bir ekmek bıçağı resmen bir kasap bıçağı haline gelebilir. Bileme mantığı bıçağın iki yüzeyini de eskisi kadar keskin hale getirmek için kesici bölümü inceltmektir. Bunun için her hangi bir araç kullanılabilir.

Porselen Tabak Ya Da Bardağın Altı İle Bıçak Nasıl Bilenir?

Mutfaktaki bıçaklar köreldi ve o an evde bileme aparatı yoksa en pratik çözümlerden birisi her evde kolaylıkla bulunabilen porselen bir tabağın ya da bardağın alt kısmını kullanmaktır. Porselen tabağı ters çevirip körelen bıçağın her iki tarafını da birkaç defa tabağa sertçe sürerek bıçağı keskinleştirmek mümkündür. Bu yöntemle normal büyüklükteki tüm bıçaklar çok keskin oluncaya kadar bilenebilir. Hem ekonomik hem de pratik bir bileme seçeneğidir.

Bıçaklar Birbirine Sürterek Bilenir Mi?

Evde annelerin en çok kullandıkları yöntem, körelen bıçakları birbirine sürterek bıçak bilemektir. Bu yöntem gerçekten işe yaramaktadır. Ancak hem kaza olasılığı çok yüksektir hem de keskinleşen bıçağın ömrünü kısaltan bir yöntemdir. Çok acil durumlarda bıçakları birbirine sürterek keskinleştirmek akıllıca bir düşüncedir. Ama hep aynı yöntem kullanıldığında bıçaklar zarar görmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP