Kahve Telvesinin 11 Farklı Kullanımı

Kahve Telvesinin 11 Farklı Kullanımı

ABONE OL
Mart 5, 2023 06:44
Kahve Telvesinin 11 Farklı Kullanımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahve dünyada en çok tüketilen içeceklerden biridir. Tüketimi bu kadar fazla olunca yararları ve zararları konusunda farklı görüşler de ortaya çıkıyor. Bu tartışmalar sürerken, biz sizlere kahve telvesinin farklı kullanımlarını ve faydalarını anlatacağız.

  1. Telve doğal gübredir

Kahve Telvesi, bahçe bitkileri ve saksı çicekleri için mükemmel bir gübredir. Ayrıca telve toprağın böceklenmesini önler. Yapmanız gereken sulama suyuna bir miktar kahve telvesi eklemenizdir.Bu yöntemle bahçe veya saksı çiceklerinizin toprağına kimyasallardan oluşan gübre eklemek zorunda kalmazsınız.

  1. Doğal böcek kovucudur

Kahve telvesi, sinek ve böcekleri sizden ve evinizden uzak tutur. Bunun için yapmanız gereken, böceklerin gezdikleri ve geldiklerini düşündüğünüz bölgelere kahve telvesi koymanızdır. Ayrıca bahçedeki bitkilerinize sümüklüböcek gibi böceklerin gelmesini istemiyorsanız, saksının çevresinde kahve telvesi koymanız yeterli olacaktır.

  1. Buzdolabındaki kötü kokulardan kurtulun

Buzdolabı içinde bulunan yiyeceklerin kokuları birbirine karışması kötüdür. Bunun çözümü şu; bir kese içine koyacağınız kahveyi buzdolabına yerleştirin. Kötü kokuların kalmadığını farkedeceksiniz.

  1. Mutfak gereçlerinin temizliğinde kullanın

İnce bir temizlik bezinin üzerine birkaç çay kaşığı kahve telvesi sürün. Yağ ve kirlerin kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz. Temizledikten sonra iyice durulayın. Bu uygulamayı, Teflon tava ve tencerelerinize de uygulayabilirsiniz.

  1. Ahşap mobilyalarınızı temizleyin

Evinizde bulunan ahşap mobilyaların temizliğinde de kahve telvesini kullanabilirsiniz. Özellikle çiziklerin üzerine kahve telvesini, sıcak sui le karıştırarak sürün. Ardından kuru bezle bu alanları temizleyin. Çiziklerin kapandığını göreceksiniz.

  1. Peeling yapabilirsiniz

Kahve telvesini peeling olarak kullanabilirsiniz. Telve ıslak iken, temizlenmiş yüzünüze veya vücudunuza sürün. Kurumasını bekleyin. Ardından hafif hafif ovarak yıkayın. Cildinizdeki tüm ölü derilerin gittiğini yumuşacık olduğunu göreceksiniz. Kimyasal içermeyen bir temizleyici..

  1. Hamam Böceği kapanı yapın

Bir teneke kutu ya da kavanozu 3-5 santimlik nemli kahve telvesiyle doldurun ve kavanozun ağzına çift taraflı güçlü bir bant yapıştırın. Kahvenin kokusuna gelecek olan hamam Böcekleri bu tuzağa düşecektir.

  1. Etli yemeklerine lezzet katar

Kahve, özellikle güney Amerika(da et yemeklerin çok fazla kullanılıyor. Et yemeklerine hem farklı bir aroma katıyor, hem de etlerinde renginin daha güzel görünmesini sağlıyor.

  1. Döküm bıçaklarınızı temizleyin

Kahve telvesinin temizleme gücünü yukarıdaki maddelerde anlattık. Döküm tencelerin temizlenmesin ve özellikle bıçakların yıkanmasında da kahve televisini kullanabilirsiniz. Bıçaklarınızın daha parlak olduğunu göreceksiniz.

  1. Ağız kokusunu alır

Kahve çekirdiğini, aynı karafil gibi çiğneyebilirsiniz. Bir kahve çekirdiğinin ağzınız uzun sure bırakacağı tadı inanamayacaksınız.

  1. Doğal pire damlasıdır

Kahve telvesini Bitkiler için doğal tarım ilaçı oldüğü gibi, hayvanları rahatsız eden pireler için de birebirdir. Kedi ve köpeklerinizin tüylerine kahve telvesi sürün ve ovalayın. Pirelerin hayvanlarınızdan uzak durduğunu göreceksiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP