Hindistan Cevizi Yağı Dudak Balsamı Tarifi

Hindistan Cevizi Yağı Dudak Balsamı Tarifi

ABONE OL
Mart 5, 2023 10:18
Hindistan Cevizi Yağı Dudak Balsamı Tarifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hindistan cevizi yağının cilt için mükemmel olduğu bilinen bir gerçektir. Peki dudaklarda da harikalar yarattığını biliyor muydunuz? Hindistan cevizi dudak balsamının iyileştirici, yatıştırıcı ve nemlendirici özellikleri, onu doğrudan dudaklara uygulayabilirsiniz.

İçindekiler
1 yemek kaşığı saf organik hindistancevizi yağı
1 yemek kaşığı balmumu
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
10-15 damla uçucu yağ (tat/koku tercihine göre lavanta veya jojoba yağı gibi)

Yapılışı
Hindistan cevizi yağı balsamı yapmak için önce üç malzemeyi bir çift kazana ekleyin. Alternatif olarak, ocakta suyla dolduracağınız daha küçük bir tencerenin üzerindeki bir cam kaseye koyun.
Ardından alttaki su ısınmaya başlayınca yağlar ve balmumu sıvılaşmaya ve karışmaya başlayacaktır. Karışımın tutarlı olması için hafifçe karıştırın.

İyice karıştırıldıktan sonra, karışımı dikkatlice küçük bir cam kavanoza veya başka bir kaba dökün. Bu sırada istediğiğiz yağları ekleyin. Uzun ömürlü olması için bunu karanlık, kuru ve serin bir yerde saklayın.

Kullanmak için parmağınızı sertleştirilmiş karışımın üstünde gezdirin; parmağınızın ısısı az bir miktarı eritmeye yetecektir. Her iki dudağa da uygulayın ve ıslanmasına izin verin; birkaç gün içinde gözle görülür sonuçlar görmeli ve birkaç dakika içinde herhangi bir ağrı veya iltihaptan kurtulmanız gerekir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP