Evde Küp Şeker Nasıl Yapılır?

Evde Küp Şeker Nasıl Yapılır?

ABONE OL
Mart 5, 2023 10:47
Evde Küp Şeker Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toz şeker, sadece çayı tatlandırmak için değil, tatlılar için de evlerde sürekli bulundurulur. Özellikle misafirlerinize çayın yanında sunmak için küp şeker ihtiyacı duyuyorsanız, toz şekerden küp şeker yapabilirsiniz.

Toz şekeri, küp şekerlere dönüştürmek çok kolaydır.

  • Malzemeler
    Şeker
    Su

Küp şeker yapmak için, beyaz ya da kahverengi toz şeker kullanabilirsiniz.

Küp şeker yapmak için kullanacağınız şeker miktarını kendiniz belirleyin ve toz şekeri bir kaseye koyun. Toz şeker, ufalanan nemli bir doku oluşturana kadar su ekleyin. Şeker fazla sulu olduysa yeniden şeker takviyesi yapın.

Şekerinize farklı lezzetler eklemek isterseniz, vanilya özü, gül suyu veya limon suyundan çok az miktar damlatabilirsiniz.

Küp şekerleri oluşturmak için küçük buz kalıpları kullanabilir ya da bir tepsiyi kullanıp sonra keserek şeker küpleri yapabilirsiniz.

Buz kalıbı kullanacaksanız, bir kaşık yardımıyla şekeri kalıplara koyun ve iyice sıkışması için bastırın. Böylelikle küp şekerler dağılmaz ve şeklini koruyabilir.

Kullanabileceğiniz bir kalıp yoksa, şekeri bir tepsi ya da tabak üzerine koyup iyice sıkışması için bastırabilirsiniz.

Küp şekerleri kalıptan çıkarmadan önce iyice kurumalarını bekleyin. Kalıp kullanmadıysanız, şekerler kuruyup sertleştikten sonra bıçak yardımıyla küp şeklinde kesebilirsiniz.

Şekerin kıvamı, nem seviyesi ve kalıpların boyutu, kuruma süresini etkileyebilir. Ancak bir gece oda sıcaklığında bırakmak genelde yeterli olacaktır.

Hazırladığınız küp şekerleri hava almayan cam bir kavanozda iki yıla kadar oda sıcaklığında saklayarak kullanabilirsiniz.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP