Evcil Hayvanlar İçin Kullanılan Uçucu Yağ Çözümleri

Evcil Hayvanlar İçin Kullanılan Uçucu Yağ Çözümleri

ABONE OL
Mart 5, 2023 06:35
Evcil Hayvanlar İçin Kullanılan Uçucu Yağ Çözümleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evcil hayvanlarınız için bazı uçucu yağları kullanabilirsiniz. Bu yağların hayvanlarınız hiçbir zararı olmayacağı gibi dostlarımızın bir çok sorununa çözüm olacaktır.

Not: Kedilere uçucu yağ kullanmak için veteriner ile konuşun.

Ev Yapımı Pire Kovucu Sprey

En sevdiğiniz uçucu yağdan 10-15 damla 1 yemek kaşığı organik sabun ve suyla karıştırın. Bir sprey şişesine dökün ve evcil hayvanınızı gün boyunca periyodik olarak püskürtün.

Esansiyel yağ formülasyonlarının, satılan pire damlalarına göre daha sık uygulanması gerekir.

Şampuan

250 gr su
1 yemek kaşığı kasten sabunu
2 damla nane uçucu yağı
2 damla okaliptüs yağı
2 damla lavanta esansiyel yağı
2 damla biberiye yağı
Bir kavanozda birleştirin. İyi çalkalayın ve köpeğinizi yıkayın.

Tasma

Seçenek 1: Ortalama bir tasma alarak ve 2 yemek kaşığı badem yağı ile karıştırılmış birkaç damla uçucu yağ ekleyerek kendi pire tasmanızı yapın (uçucu yağlara karşı çok hassas olabileceğinden, kedilere uygularken seyreltilmiş solüsyonlar kullanın). Bazı büyük pire itici uçucu yağ seçenekleri arasında tarçın, biberiye, pelin, karanfil, nane ve sedir ağacı bulunur.

Tasmanın kurumasına izin verin ve ardından evcil hayvanınızın üzerine yerleştirin. Kokuyu artık fark etmediğinizde, genellikle iki haftada bir uygulamayı tekrarlayın.

Seçenek 2: Pamuklu bir fular veya bandana satın alın. Kumaşı düz bir şekilde yatırın ve kumaşın üzerine 10 damla sedir esansiyel yağı ve 10 damla lavanta esansiyel yağı koyun. Uçucu yağ damlalarını kumaş yüzeyine eşit olarak dağıtın. Pireleri (ve keneleri ve sivrisinekleri) iten diğer uçucu yağlar arasında okaliptüs, limon otu, gül, sardunya, nane bulunur. Kumaşı katlayın veya yuvarlayın ve köpeğinizin boynuna sıkıca bağlayın.

Kulak Enfeksiyonu İltihabı

Nane uçucu yağını kulak hattına, kulağın dışına uygulayın (asla içine değil, çünkü hassas kulak kanalını yakar), dışarıdan kulağın kenarındaki tüylere sürün.

Köpek Pati Yumuşatıcı

Beton üzerinde yürüyen köpekler sert ve kuru patiler sahip olur. Bazen patiler çatlar ve kanayabilir veya enfeksiyon kapabilir. Bunu önlemeye yardımcı olmak için Çay Ağacı, kuruluğu yatıştırmak ve enfeksiyonla savaşmak için doğrudan patilere uygulanabilir. Pati pedlerini fazla yağlamayın, çünkü köpeğin koşabilmesi için biraz sertlik gerekir.

Köpeğinizin Derisini Yumuşatın

Tıpkı insanlar gibi, köpekler de genellikle kuru ve kaşıntılı bir cilde sahip olur. 2 yemek kaşığı badem veya hindistancevizi yağı ve 10 damla Lavanta esansiyel yağını karıştırın. Kaşıntıyı azaltmak, bakterileri öldürmek ve hatta sinirleri sakinleştirmek için yağ karışımını cilt tahrişlerine masaj yapın.

Köpek Koku Giderici

Evcil hayvanlarınıza haftada iki veya üç kez bergamot yağı kullanın. 10-15 damla bergamot yağının 100 ml suyla karıştırın ve gerektiğinde köpeğinizin üzerine püskürtün.

Köpek yanıkları

Yanığı soğuk su kompresiyle soğutun ve ardından mümkün olan en kısa sürede Lavanta esansiyel yağını uygulayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP