Elma Kabukları İçin 5 Alternatif Kullanım

Elma Kabukları İçin 5 Alternatif Kullanım

ABONE OL
Mart 5, 2023 07:12
Elma Kabukları İçin 5 Alternatif Kullanım
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elmayı soyulduktan sonra elma kabuklarını çöpe mi atıyorsunuz? Elma kabuklarını çöpe atmayın, evde başka yararlı işler için kullanın. Evde elma kabuklarını kullan

Elmayı soyulduktan sonra elma kabuklarını çöpe mi atıyorsunuz? Elma kabuklarını çöpe atmayın, evde başka yararlı işler için kullanın.

Evde elma kabuklarını kullanabileceğiniz yerler: Bahçe gübresi

Eğer bahçeniz varsa ya da balkonda bitki yetiştiriyorsanız, elma kabuklarını toprağa karıştırarak doğal bir gübreye dönüştürebilirsiniz.

  1. Dolaplar için koku

Elma kabuklarını kurutarak, bez torbalara koyabilir ve dolapların içine koku vermesi için yerleştirebilirsiniz.

  1. Bitkisel çay

Elma kabuklarını kurutarak çay yapabilirsiniz. Kurutulmuş elma kabuklarından sıcak suya ekleyin ve demlenmesi için bekleyin. İsterseniz tatlandırmak için bal ekleyerek tüketebilirsiniz.

  1. Tencere parlatma

Çelik tencere ya da çaydanlığın içini parlatmak için, içlerine elma kabukları ve su koyun ve 5-10 dakika kaynatın. Sonra ılık su ile çelik tencere ya da çaydanlığı yıkayın.

  1. Atıştırmalık yapın

Elma kabuklarını lezzetli bir atıştırmalığa dönüştürebilirsiniz. Elma kabuklarını eritilmiş tereyağı ile karıştırın ve fırın tepsisine dizin, üzerine biraz tuz serpiştirin. 250 derece fırına koyun ve elma kabuklarının kenarları kahverengi oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hala sıcakken üzerine tarçın ve toz şeker karışımı serpin.

abileceğiniz yerler: Elmanın 9 şaşırtıcı alternatif kullanımıBahçe gübresiEğer bahçeniz varsa ya da balkonda bitki yetiştiriyorsanız, elma kabuklarını toprağa karıştırarak doğal bir gübreye dönüştürebilirsiniz.Dolaplar için kokuElma kabuklarını kurutarak, bez torbalara koyabilir ve dolapların içine koku vermesi için yerleştirebilirsiniz.Bitkisel çayElma kabuklarını kurutarak çay yapabilirsiniz. Kurutulmuş elma kabuklarından sıcak suya ekleyin ve demlenmesi için bekleyin. İsterseniz tatlandırmak için bal ekleyerek tüketebilirsiniz. Elma çekirdekleri zehirli mi?Tencere parlatmaÇelik tencere ya da çaydanlığın içini parlatmak için, içlerine elma kabukları ve su koyun ve 5-10 dakika kaynatın. Sonra ılık su ile çelik tencere ya da çaydanlığı yıkayın. Hangi elma alınmalı, hangisi alınmamalı?Atıştırmalık yapınElma kabuklarını lezzetli bir atıştırmalığa dönüştürebilirsiniz. Elma kabuklarını eritilmiş tereyağı ile karıştırın ve fırın tepsisine dizin, üzerine biraz tuz serpiştirin. 250 derece fırına koyun ve elma kabuklarının kenarları kahverengi oluncaya kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra hala sıcakken üzerine tarçın ve toz şeker karışımı serpin.

Kaynak: Elma Kabukları İçin 5 Alternatif Kullanımı – HayatKolay

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP