Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür?

Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür?

ABONE OL
Mart 5, 2023 14:24
Doğalgaz Faturası Nasıl Düşürülür?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğalgaz, soğuk ve karlı kış günlerinde olması gerekenden fazla yakıldığında ve gerekli önlemler alınmadığında yüksek faturalar gelir. Tabi zamları da düşünürsek bu yıl faturalar daha yüksek olacak. Bu sebeple gerekli önlemlerin kış öncesinden başlayarak alınması ve bu sayede faturanın düşürülmesi gerekmektedir.

Doğru Dış Cephe Yalıtımı

Geçtiğimiz gelen yeni yasa, dış cephenin her konut ve işyeri için zorunlu hale getirildiğini duyurmuştur. Tek başına bu durum bile dış cephe yalıtımının ne kadar önemli olduğunu ortaya koyarken, aynı zamanda ısıyı içerde tutan ve dışarıdan içeri soğuk geçirmeyen malzemelerin bulunması bu konuda çok daha fazla dikkat etmek gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Doğalgaz faturasından tasarruf etmek için mutlaka binaya dış cephe yalıtımını yaptırmak gerekmektedir.

Dış cephe yalıtımı kadar kapı ve pencerelerin ısı kaçırıp kaçırmadığına dikkat etmek de oldukça önemlidir. Ev ne kadar ısınsa da kapı veya pencerelerden ısı kaçağının olması evin ısınmasını engellerken kombinin daha fazla yanmasını sağlayacak, bu durum da direkt olarak doğalgaz faturasına yansıyacaktır.

Doğru Kombi Seçimi  

Kombi seçimi yapılacağı zaman daha uygun fiyatlı olduğu için bilinmeyen markalara yönelmek evin ısınmasını zorlaştıracak, bu durum da doğalgaz faturasını arttıracaktır. Öte yandan bütün gün ev boş kaldığından dolayı kapalı kalan kombinin akşam evin içindekiler toplanınca yüksek ayarda çalıştırılması da doğalgaz israfı oluşturmaktadır. Zaman ayarlı kombi seçimi bu durumda oldukça önemlidir. Belirlenen saatte yanmaya başlayan bu tür kombiler, evde yaşayan insanlar toplanana kadar evin ısınmasını sağlayacak ve böylelikle kombinin bir anda yüksek ayarlarda çalışmasını engelleyerek yüksek faturalardan koruyacaktır.

Doğru Kombi Tesisatı Seçimi  

Genellikle kombinin markasını iyi seçmek yeterli ısınmak ve tasarruf sağlamak için yeterli diye düşünülür, ancak kombinin kendisi kadar tesisatı da lüzumsuz doğalgaz kullanımını engellemek için oldukça önemlidir. Enerjiyi boşa harcayarak doğalgaz faturasını şişirmemek için özellikle dikkat edilmesi gereken kombi tesisatının doğru çalışıp çalışmadığını anlamak için evdeki tüm kalorifer peteklerine eşit ısı gidip gitmediği kontrol edilmelidir. Aynı zamanda tesisat boruları döşenirken fazla dirsek yapılması da enerji kaybı sağlarken, evin metrekaresine ve oda sayısına göre petek sayısına karar vermek de doğalgaz faturasından tasarruf sağlanmasına yardımcı olacaktır.

Kombinin Doğru Kullanımı

Genellikle konutlarda kombi kullanımında yapılan en büyük hata evin içerisi yeterince ısınınca kombiyi tamamen kapatmak olarak bilinmektedir. Uzmanlar tarafından defalarca açıklama yapmış olunmasına rağmen hala bu hataya düşenlerin sayısı oldukça fazladır. Ancak kombinin her açılışında yeniden enerji harcadığı ve bu enerjinin sürekli çalışan kombiye oranla kat be kat fazla olması, bu konuda yapılan yanlışı ortaya sermektedir. Kombiyi kapatmak yerine ev yeterince ısındığında en düşük dereceye getirerek çalışmaya devam etmek hem kombinin ömrünün uzamasını sağlamakta, hem de kombinin gereğinden fazla enerji harcamasını önleyerek doğalgaz faturasına tasarruf sağlamaktadır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP