Camdan Sprey Boya Nasıl Çıkarılır?

Camdan Sprey Boya Nasıl Çıkarılır?

ABONE OL
Mart 5, 2023 14:43
Camdan Sprey Boya Nasıl Çıkarılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cam üzerine istenmeyen sprey boya felaket anlamına gelmez. Çoğu durumda, onu çıkarmak için ihtiyacınız olan şeye zaten sahip olabilirsiniz.

Sprey Boyayı Aynadan Çıkarma
Eski bir aynaya tamamen yeni bir görünüm vermenin en kolay yollarından biri çerçeveyi boyamaktır. Birkaç kat sprey boya işi birkaç dakika içinde halleder. Ancak, camı korumak için uyguladığınız kağıdın veya bandın altına boya sızarsa, aşağıdaki çözüm günü kurtarabilir.

İhtiyac duyulan malzemeler
Lastik eldivenler
Mikrofiber temizlik bezleri
Oje çıkarıcı (asetonlu)

Uygulama
Çalışmak için iyi havalandırılmış bir alan bulun. Lastik eldiven giyerek mikrofiber bir temizlik bezini oje çıkarıcı ile ıslatın. Yapışmayı gevşetmek için nemlendirilmiş bezi aynadaki boyaya doğru tutun. Boyanın yumuşamaya başladığını fark ettiğinizde, ovalamak için bir bez kullanın.

Oje çıkarıcıyı silmek için suyla nemlendirilmiş ikinci bir bez kullanın. Aynayı ticari bir cam temizleyici veya çizgileri önleyen ev yapımı bir cam temizleyici ile temizleyerek bitirin.

Sprey Boyayı Camdan Çıkarmak için Kimyasal İçermeyen Seçenekler

İhtiyac duyulan malzemeler
Beyaz sirke
Bardak ölçü kabı (1 bardaktan büyük)
Kalın lastik eldivenler
Mikrofiber temizlik bezleri veya mikrofiber paspas (büyük pencereler için)
Sıvı bulaşık sabunu
Bir kova su
Plastik branda
Eski havlular
Süper ince zımpara
Jiletli pencere kazıyıcı
Lastik bıçaklı pencere sileceği

Uygulanışı
Plastik muşambayı doğrudan temizleyeceğiniz pencere veya pencerelerin altına yerleştirin. Pencere çerçevesinin altına kuru bir havlu serin. 1 bardak beyaz sirkeyi cam ölçü kabına dökün ve mikrodalgada kaynatın. Ellerinizi ısıdan korumak için kalın lastik eldivenler giyin, sıcak sirkeye bir temizlik bezi batırın. Bezi boya lekelerine bastırın ve boyayı çıkarmak için kuvvetlice ovalayın.

Su kovasına birkaç damla bulaşık deterjanı ekleyin. Pencereye bol miktarda sabunlu su uygulamak için bir temizlik bezi veya mikrofiber paspas kullanın. 2 ila 4 dakika bekleyin ve ardından tekrar sabunlu su uygulayın.

Sıyırıcıyı göze çarpmayan bir alanda test edin. Bıçağı ileri doğru itin ve vuruşu tamamladığınızda camdan kaldırın. Kaba, sert bir ses duyarsanız hemen durun – bu kırık veya kör bir bıçak olduğunu gösterebilir. Yeni bir keskin bıçakla değiştirin. Bıçağı geriye doğru sürüklemeyin, aksi takdirde camı çizebilirsiniz. Bıçağı pencere çerçevesinden 30 ila 45 ° açıyla tutarak pencerenin çevresini kazıyın. Tüm kenarlar temizlenene kadar devam edin.

Bıçağı 30 ila 45° açıda tutarak kalan yüzeyi temizleyin. Bu açı, boyayı daha küçük pullar yerine büyük parçalar halinde kesmeye yardımcı olur. Üst üste binen dikey veya yatay vuruşlar kullanın. Boya kurumaya veya pul pul dökülmeye başlarsa, daha fazla sabunlu su ekleyin.

Pencerede kalan küçük boya parçalarını çıkarmak için ince zımpara kullanın. Üzerinde çok az miktarda fazla sprey bulunan pencereler için, sadece sabunlu su ve zımpara ile ovarak çıkarabilirsiniz. Sabunlu suyla son bir durulama yapın ve iz bırakmayan bir yüzey için temizleme solüsyonunu çıkarmak için sileceği kullanın.

İpucu: Kavanozlar, kaseler veya vazolar gibi küçük cam zanaat nesnelerinden sprey boyayı çıkarmak için ince zımpara kullanılabilir. Bu, ılık sabunlu suyla doldurulmuş tek kullanımlık plastik bir kap üzerinde yapılmalıdır. Boya çıkarıldıktan sonra, kap atılmadan önce suyun tamamen buharlaşmasına izin vermek için su kabı güvenli bir yere yerleştirilmelidir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP