Cam Temizleme Suyunun 10 Farklı Kullanımı

Cam Temizleme Suyunun 10 Farklı Kullanımı

ABONE OL
Mart 5, 2023 14:14
Cam Temizleme Suyunun 10 Farklı Kullanımı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evde cam temizleme suyu bulunduruyorsanız, onu sadece camlarınız için kullanmayın. Mobilya temizliğinden leke çıkarmaya kadar farklı alanlarda değerlendirebileceğiniz cam temizleme suyunu, kimyasal içerdiği için kullanmak istemiyorsanız evde kendiniz cam temizleme suyu yapabilirsiniz ya da amonyak içermeyen hazır ürünlerden yararlanabilirsiniz.

Cam temizleme suyunu nerelerde ve nasıl kullanabileceğinizi aşağıda görebilirsiniz.

1. Yağ lekelerini çıkarın
Ocaktaki zorlu yağları çıkarmak için cam temizleme suyu kullanabilirsiniz. Yağların kolaylıkla temizlenmesini sağlar. Ancak, cam temizleme suyunu ocaktan iyice durulamayı ihmal etmeyin.

2. Dış mekan mobilyalarını temizleyin
Dış mekanda bulunan kirli mobilyaları temizlemek ve parlatmak için cam temizleme suyu idealdir. Mobilyalardaki, su lekelerini, yiyecek lekelerini temizler.

3. Kristalleri parlatın
Evinizdeki kristal dekorasyon eşyalarını ya da bardakları parlatmak için cam temizleme suyu kullanabilirsiniz. Sadece bardakları sonrasında iyice duruladığınızdan emin olun.

4. Derileri parlatın
Deri ceket ya da ayakkabılarınızı parlatmak için de cam temizleme suyu çok işe yarar. Silme işlemini yaparken mikrofiber bez kullanırsanız, derilerinizin çizilmesini de önlemiş olursunuz.

5. Paslanmaz çelikleri temizleyin
Paslanmaz çelik eşyalardaki parmak izlerini yok etmek zordur. Cam temizleme suyunu paslanmaz çelik buzdolabı, ocak veya fırında güvenle kullanabilirsiniz.

6. Çıkmayan yüzükleri çıkarın
Parmağınız şiştiğinde yüzükleri parmağınızdan çıkarmakta zorlanıyorsanız, cam temizleme suyunu parmağınıza püskürtün ve yüzüğü parmağınızdan kolayca çıkarın.

Cam temizleme suyunu kararan takılarınız için de kullanabilirsiniz. Takılarınızı 15 dakika cam temizleme suyunun içinde bekletin ve sonra bir bezle ovarak temizleyin. Bu yöntem inci, zümrüt ve turkuaz gibi gözenekli taşlara zarar verebilir.

7. Tahtayı temizleyin
Evinizde, çocuklarınız için ya da sadece kısa hatırlatma notları yazmak için bir tahtanız varsa, tahtayı silmek için mikrofiber bezle cam temizleme suyu kullanabilirsiniz.

8. Sıkışan fermuarı onarın
Sıkışan fermuarınızı cam temizleme suyu püskürterek açabilirsiniz.

9. Halıdaki lekeleri temizleyin
Halıdaki çıkmayan lekeleri temizlemek için, lekenin üzerine cam temizleme suyu püskürtün ve üzerine bir havlu koyun. Sonra ütü ile üzerine bastırın. Leke kolaylıkla çıkacaktır.

10. Böcek ısırıklarından kurtulun
Sivrisinek gibi böcek ısırıklarının neden olduğu kaşıntıyı da cam temizleme suyu ile giderebilirsiniz. Bir kulak çubuğunu cam temizleme suyuna batırın ve böcek ısırığının üzerine sürün.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP