Bitkilerinizi Yaprak Bitlerinden Kurtarmanın Yolları

Bitkilerinizi Yaprak Bitlerinden Kurtarmanın Yolları

ABONE OL
Mart 5, 2023 14:45
Bitkilerinizi Yaprak Bitlerinden Kurtarmanın Yolları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaprak bitleri, bitkiler üzerinde yeni büyüme ve çiçekler üzerinde kümelenmeye benzer küçük böceklerdir. Yaprak bitlerinden kurtulmak biraz zaman alabilir ama endişelenmeyin yaprak bitlerini öldürmek için bu organik yaprak biti tedavi yöntemlerini uygulayın.

YAPRAK BİTLERİ NEDİR?
Yaprak bitleri, bitkilerle beslenen minik böceklerdir ve bahçede sık görülen bir zararlıdır. Ancak, bazen yaprak bitleri evin içine girebilir ve ev bitkilerine de zarar verebilir ve iç mekan bitkilerinde büyük bir sorun olabilir. İçeride herhangi bir doğal avcı bulunmadığı için ev bitkilerinizi çabucak bulaştırabilir ve çok çabuk çoğalabilir.

YAPRAK BİTLERİNDEN NASIL KURTULUNUR?
Yaprak bitleri sentetik kimyasal böcek ilaçlarına karşı bağışıklık kazanabilir, bu yüzden bu kötü kimyasalları atlayın! Yaprak bitlerini iç mekan bitkilerinde öldürmenin en iyi yolu yaprak bitleri için kimyasal madde kullanmak yerine tüm doğal haşere kontrol yöntemlerini kullanmaktır.

YAPRAK BİTİ NASIL YOK EDİLİR?
Yapmanız gereken ilk şey istila altındaki bitkiyi karantinaya almak ve ardından o bitkinin oturduğu alanı iyice temizlemek. Çevresindeki tüm ev bitkilerini de yaprak biti olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun.

Sabunlu Suyla Yaprak Bitlerini Öldürmek

İç mekan bitkilerinde yaprak biti bulduğunuzda bitkinin sabun ve suyla yıkayın. Başlamak için, istila ettiğiniz ev bitkisinin yapraklarına, gördüğünüz tüm yaprak bitlerini durulamak için güçlü bir su akımı püskürtebilirsiniz. Daha sonra yaprakları zayıf bir sıvı sabun ve suyla yıkayın. Sabunlu su temas halinde yaprak bitlerini öldürür.

Yaprak biti sprey tarifi:

1 tatlı kaşığı organik sıvı sabun
1 litre ılık su
Her iki malzemeyi bir sprey şişesinde karıştırın ve doğrudan yaprak bitlerinin üzerine püskürtün. Bu ev yapımı organik yaprak biti öldürücü sprey yaprak bitleri için en iyi böcek ilacıdır ve temas halinde bu sinir bozucu böceklerden kurtulmak için harika çalışır.

Yaprak bitleri için Neem yağı kullanın
Yaprak bitlerinden kurtulmanın daha doğal bir yolunu arıyorsanız neem yağı, çok etkili olan yaprak bitleri için doğal bir böcek ilacıdır ve yaprak bitlerinin önlenmesi için de harikadır. Konsantre neem yağı satın alın yağın suyla karışmasına yardımcı olmak için yumuşak bir sıvı sabunla karıştırmanız gerekir.

Alkol deneyin
Yaprak bitleri için daha doğal bir ilaç, alkoldür. 50/50 sürtünme alkolü ve suyu doğrudan zararlıların üzerine püskürtün.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP