Sebze Tozu Nasıl Yapılır?

Sebze Tozu Nasıl Yapılır?

ABONE OL
Mart 4, 2023 11:47
Sebze Tozu Nasıl Yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün ev yapımı sebze tozunu yapmak için kolay bir yöntem paylaşacağız. Bunu yapmak son derece basit ve süreç sadece birkaç saat sürüyor. Ve yaklaşık 36 porsiyon değerinde stok toz elde edeceksiniz. tozunuzu istediğiniz yemeklere, çorbalara kullanarak mükemmel bir lezzet katabilirsiniz.

1 büyük havuç
2 kereviz sapları
1 orta boy soğan
1 avuç maydanoz
2 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
Tuz

Yapılışı

Tüm bitki ve sebzelerinizi yıkayıp kurutun. Ardından, her şeyi ince bir şekilde doğrayın. Kurutma işlemini daha hızlı hale getirmek için mümkün olduğunca parçaları küçük hale getirin. (Bir mutfak robotu kullanmak iyi bir yoldur!)

Her şeyi bir kaseye koyun ve bir mutfak terazisiyle tartın .

Sebzelerinizin ve bitkilerin ağırlığının% 20’sini hesaplayın ve bu kadar çok tuzu ekleyin. Örneğin, sebzelerimiz ve otlarimiz 478 gram ağırlığındaydı, bu yüzden yaklaşık 95 gram tuz ekledik. (Düşük sodyum stokunu istiyorsanız, tuz miktarını ağırlığın% 10’una kadar azaltın.)

Otlar, sebzeler ve tuzu büyük bir tavaya ekleyin. 1-2 saat boyunca düşük ısıda pişirin, yapışmayı önlemek için arada sırada karıştırın. Sebzeler bol su salacak, tavada nem kalmayacak kadar pişirin.

Daha sonra karışımı bir fırın tepsisine koyun. Fırına mümkün olan en düşük ısıya getirin. Bütün sebzeler kuru, gevrek ve kırılgan olana kadar 1-2 saat pişirin.

Karışımı soğumaya bırakın, daha sonra blender veya mutfak robotunuza koyun ve ince bir toz haline getirin.

Ev yapımı sebze stok tozunu hava geçirmeyen cam kavanozda 3 aya kadar serin ve karanlık bir yerde saklayın.

Kullanmak için, 1 çay kaşığı tozu 4 bardak suyla (1 litre) karıştırın.

Sebze stoğunuzu en sevdiğiniz tariflerde kullanın. Çorbalar, pirinç yemekleri ve istediğiniz her yerde ekstra lezzet için su yerine harika bir alternatif!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP