Sarımsağın İnanılmaz Farklı Kullanım Alanları

Sarımsağın İnanılmaz Farklı Kullanım Alanları

ABONE OL
Mart 4, 2023 08:04
Sarımsağın İnanılmaz Farklı Kullanım Alanları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sarımsağın İnanılmaz Farklı Kullanım Alanları.Sarımsak, mucizevi sağlık yararları ve yemeklere lezzet katmasının dışında çok daha fazlası için kullanılabilir. Kırık camı yapıştırmaktan, sivilceleri azaltmaya hatta böcekleri uzak tutmaya kadar farklı yerlerde sarımsak kullanabilirsiniz.

Sarımsağı yemek dışında nerelerde kullanabileceğinizi merak ediyorsanız, okumaya devam edin!

Mantarla mücadele eder
Ayak mantarını yok etmek güçlü ilaçlara rağmen çok zordur. Mantar sorunu yaşıyorsanız, sarımsakla tedavi uygulayabilirsiniz.
Ilık su dolu bir kaba ezilmiş birkaç diş sarımsak atın ve ayaklarınızı suyun içinde yakşaık 30 dakika bekletin. Mantar yok olana kadar işlemi tekrarlayın.

Böcekleri kovar
Sivrisinek ve diğer böcekleri kendinizden ve evinizden uzak tutmak için sarımsak kullanabilirsiniz. Sarımsağı doğrudan vücudunuza sürebilir ya da evinizin bazı köşelerine ezilmiş sarımsak bırakabilirsiniz. Aynı yöntemi böcekleri çiçeklerinizden uzak tutmak için de kullanabilirsiniz.

Yapıştırıcı özelliği vardır
Sarımsak kesildiğinde hafif bir yapıştırıcı görevi görür. Sarımsağın başka bir harika kullanımı, kırık camı onarmaktır. Taze sıkılmış sarımsakları çatlayan cam üzerine uygulayın. Sarımsak, camı bir arada tutmaya ve hasarı önlemeye yardımcı olacaktır.

Sivilceleri azaltır
Sarımsak, sivilcenin görünümünü azaltmaya yardımcı olabilecek anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özellikler içerir. Birkaç günde bir kez kullanmak cildinizin görünümünde büyük bir fark yaratabilir. Sivilce yeni çıkıyorsa taze kesilmiş sarımsağı doğrudan kullanabilirsiniz. Olgunlaşmış ve ağrılı sivilceye bir pamuk yardımıyla sarımsak suyunu sürebilirsiniz.

Ağır metalleri vücuttan atar
Araştırmalar, sarımsağın, böbrek, beyin ve karaciğerdeki kurşun ve civa gibi ağır metalleri azaltabildiğini göstermiştir. Sarımsak, ağır metal zehirlenmesini iyileştirmek için geleneksel tıpta kullanılmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP