Maden Suyu Çok farklı Amaçlar İçin Kullanılabilir

Maden Suyu Çok farklı Amaçlar İçin Kullanılabilir

ABONE OL
Mart 4, 2023 07:45
Maden Suyu Çok farklı Amaçlar İçin Kullanılabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Maden Suyu köpüklü su gibi karbonatlı sudur. Bazı maden suyu mineral içeriği ekledikleri için standart karbonatlı sudan ayrıdır. Bu özellikleri sebebiyle maden suyu sadece susuzluğunuzu gidermekten çok daha fazlasını yapabilen gerçekten faydalı bir madde yapar!

Soda İçin 10 Kullanım Alanları
1. Takı Temizleyici
Takılarını gece boyunca küçük bir bardak sodada bekletin. Baloncuklar, sert kirleri gevşetmeye yardımcı olur. Sabahları, mücevherleri durulayın ve yumuşak, temiz bir bezle parlatın.
2. Araba Camlarını Temizleyin
Katran,, kuş pisliği, böcek ölüleri… arabanızın ön camına yapışan çok fazla kirler olabilir. Soda yapışkan pislikleri çıkarmaya yardımcı olur, silmeyi kolaylaştırır.
3. Saç koruyucusu
Havuz suyu, özellikle saçlarınız boyalı ise renk solmasına neden olabilir. Yüzmeden sonra saçlarınızı renk atmasını önlemek için durularken soda kullanın.
4. Mide Hazımsızlıklarına iyi gelir
Soda yudumlamak, midenin iki şekilde sakinleşmesine ve rahatlamasına yardımcı olabilir. İlk olarak, sodadaki sodyum bikarbonat, mide asidinin nötralize edilmesine yardımcı olur ve ikincisi, karbonatlaşma, midenizdeki basıncı hafifletir.
5. Pas Sökücü
Paslanmayı gidermek için paslı nesneyi bir veya iki saat boyunca sodaya batırın. Karbonasyonun kabarcıklı hareketi, paslanmayı gevşetmeye yardımcı olur ve çıkarılmasını kolaylaştırır.
6. Tezgah Temizleyici
Evinizdeki tezgahları, porselenleri ve her türlü yüzeyi temizlemek için soda ve yumuşak, temiz bir bez kullanın. Soda sadece temizlemez aynı zamanda mükemmel bir parıltı bırakıyor!
7. Tencere-Tava Temizliği
Tencere ve tavalardaki inatçı yapışmış yiyecekleri temizlemeye çalışmaktan daha kötü bir şey yoktur. Kolaylaştırmak için soda ile ıslatın! Tencere veya tava hala ılıkken, soda dökün ve birkaç saat bekleyin. Temizlemek çok daha kolay.
8. Bitkilerinizi Besleyin
Sodaya eklenen mineraller bitkiler için harika bir besin kaynağıdır! Bir şişe sodayı açın ve bardağa dökün. Kabarcıklar bittiğinde suyu bitkilere dökün. Ev bitkileri için bir besin takviyesi vermek için bunu haftada bir kez yapın!
9. Ekstra Kabarık Yiyecekler
Krep, gofretler, böreklere ekstra kabarma sağlamak için su yerine soda kullanın!
10. Lekeleri Silin
Soda, leke çıkarma kabiliyetleriyle bilinir. Ürünü yıkamadan önce lekeyi çıkarmak için üzerine temiz bir bezle soda dökün.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP