Cildiniz İçin C Vitamini Serumu Tarifi

Cildiniz İçin C Vitamini Serumu Tarifi

ABONE OL
Mart 4, 2023 07:43
Cildiniz İçin C Vitamini Serumu Tarifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

C vitamini serumu antioksidan özellikleri nedeniyle cilt sağlığında önemli bir rol oynar. C vitamini cilt hücrelerinin yenilenmesi sağlar. Bu şekilde cildiniz genç ve sağlıklı görünüm elde eder. Özellikle yaş, gebelik ve güneş sebebiyle cilt üzerinde meydana gelen kahverengi lekeler, C vitamini sayesinde azalır. Bunun için C vitamini serumu cildiniz için büyük önem taşır.

Cildiniz üzerindeki olumlu etkilerini görmek için 3 ay boyunca C vitamini serumunu uygulayın. Yüzdeki 20 C vitamini tozu, yüzde 80 su ve aloe vera karışımı başlangıç için ideal karışımdır.

Gerekli malzemeler:

1 tatlı kaşığı C vitamini tozu

1 tatlı kaşığı filtrelenmiş su

+ 2 tatlı kaşığı aloe vera jeli

1/4 çay kaşığı E vitamini yağı (isteğe bağlı)

Yapılışı:

Küçük bir kapta, C vitamini tozu ve suyu birleştirin. C vitamini tozu tamamen eriyene kadar malzemeyi çırpın. C vitamini tamamen çözüldükten sonra içine aloe vera jeli ve E vitamini ilave edin.

Bir huni ile koyu renk bir şişenin içine bu karışımı boşaltın. 1-2 hafta boyunca buzdolabında C vitamini serumunu saklayın. İki hafta sonunda serumdaki pH seviyesi değişimini fark edeceksiniz. C vitamini tozu ve aloe vera jeline bağlı olarak farklı renk ve kıvama sahip olabilir. C vitamini tozu genellikle beyaz veya pembedir.

Kullanılışı:

Yatmadan önce, cildinizi temizleyin. C vitamini serumundan küçük bir miktar sürün. Ardından nemlendiricinizi kullanın. Her kullanımdan önce serum şişesini sallayın. Serum yoğun olacaktır.

Önemli uyarı: C vitamini serumunu gündüz güneş ışınlarına maruz kalacağınız için kullanmayın.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP