CHP, Akşener ziyaretini yalanladı

CHP, Akşener ziyaretini yalanladı

CHP'li 10 büyükşehir belediye başkanının İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'le bir araya geleceği iddia edildi. CHP Genel Merkezi'nden gelen bilgi notunda, böyle bir ziyaretin planlanmadığı belirtildi.

ABONE OL
Mart 4, 2023 13:22
CHP, Akşener ziyaretini yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti’nin Altılı Masa’ya dair eleştirilerinin ardından Ankara’da kritik bir görüşme gerçekleştireceği bilgisi kulislere yansımıştı.

CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen 10 belediye başkanının İYİ Parti lideri Meral Akşener’le de görüşeceği belirtilmişti.

Görüşmeye, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun katılacağı ifade edilmişti.

AKŞENER’E ZİYARET YOK

Ancak, CHP Genel Merkezi’nden gazetecilere gönderilen bilgi notunda böyle bir ziyaretin planlanmadığı belirtildi.

TORUN: DESTEKLERİNİ İFADE ETTİLER

Kılıçdaroğlu ile belediye başkanlarının görüşmesinin ardından CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun açıklamada bulundu. Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın deprem nedeniyle toplantıya katılmadığını belirten Torun, şöyle konuştu:

“Büyükşehir belediye başkanlarımız desteklerini ifade ettiler, yanlarında olduklarını ifade ettiler. Genel başkanımızın her türlü alacağı kararda da yanlarında olacağını söylediler ve ardından da belli bir değerlendirmeye geçildi. Burada da özellikle deprem bölgesinde büyükşehir belediye başkanlarımızın yaptığı katkılar, destekler gerek Kahramanmaraş’ta, Adıyaman’da, Hatay’da ve diğer deprem bölgelerinde büyükşehir belediye başkanlarımız yaptıkları hizmetleri aktardılar. Belli bir sohbet havasında geçti ve ardından da ayrıldılar.”

Partiden görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise “Sayın Genel Başkanımızın bugün, büyükşehir belediye başkanlarımız ile bir araya geldiği görüşmede, deprem bölgesinde yürütülen çalışmalar da ele alındı. Büyükşehir belediye başkanlarımızın bilgilendirmesi sonrası Sayın Genel Başkanımız özel olarak, Hatay başta olmak üzere, deprem bölgesinde yaşanan su sorununun çözümüne yönelik yürütülen çalışmalara ağırlık verilmesi talimatını iletti” denildi.

YEMEK YEDİLER

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanları Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Tunç Soyer, Kadir Albayrak, Yılmaz Büyükerşen, Osman Gürün, partiden ayrıldıktan sonra Söğütözü’ndeki lokantada yemek yedi. Yemekte CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Bülent Kuşoğlu da yer aldı. Yemekten sonra İmamoğlu, Ankara’da kaldığı otele geçerken, Yavaş da ayrıldı. (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP