Fenerbahçe’den yeni açıklama: Fenerbahçe taraftarına potansiyel suçlu muamelesi!
  • KozanBilgi.Net
  • Gündem
  • Fenerbahçe’den yeni açıklama: Fenerbahçe taraftarına potansiyel suçlu muamelesi!

Fenerbahçe’den yeni açıklama: Fenerbahçe taraftarına potansiyel suçlu muamelesi!

ABONE OL
Mart 1, 2023 16:12
Fenerbahçe’den yeni açıklama: Fenerbahçe taraftarına potansiyel suçlu muamelesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fenerbahçe Spor Kulübü, Kayserispor karşılaşmasına taraftarının alınmama kararının ardından bir açıklama paylaştı.

Sarı-lacivertlilerin paylaşımında, “Bu karar Fenerbahçe’ye değil Türk futboluna yapılmış bir ayıptır” ifadeleri kullanıldı.

İşte açıklamanın tam metni;

4 Mart 2023 tarihinde Yukatel Kayserispor ile oynayacağımız müsabaka öncesinde İl Spor Güvenlik Kurulu, ev sahibi takımın talebine istinaden keyfi bir deplasman yasağı kararı almıştır.

Bu kararla birlikte yıllardır sistematik bir şekilde süregelen ve her ne hikmetse mütemadiyen Fenerbahçe üzerinden gerçekleşen garip olaylar, hukuksuzluklar zincirine yeni bir halka eklenmiştir.

Bu karar;

Makul bir sebebi olmayan
Tek taraflı
Akıl ve mantıktan uzak
Adaletten yoksun
Sportif vicdanları yaralayan
Rekabetin eşitlik ilkesine aykırı
Sporun birleştirici ruhuna aykırı ve ötekileştiren

Her hali ve yönüyle sorgulanması gereken bir karardır.

Yukatel Kayserispor, 28 Şubat 2023 tarihinde saat 18.09’da yaptığı açıklamada kendilerine ulaşan ve güvenlik sorunu teşkil edebilecek mesajlardan bahsederek İl Spor Güvenlik Kurulu’na başvuruda bulunduğunu ifade etmiştir.

İSTİHBARATİ BİLGİLERİ NASIL EDİNMİŞTİR?

Bu başvuru sonucunda İl Spor Güvenlik Kurulu tek taraflı aldığı kararla taraftarlarımıza deplasman yasağı uygulayacağını açıklamıştır.

Yukatel Kayserispor, Fenerbahçe taraftarını potansiyel suçlu muamelesine maruz bıraktığı bu istihbarati bilgileri kimlerden ve nasıl edinmiştir?

Yukatel Kayserispor’un devletimiz istihbarat birimlerinden bağımsız hareket ettiği başka bir yapı mı vardır?

Yukatel Kayserispor’un tamamıyla içi boş iddialara yönelik bir başvurusu sonucunda İl Spor Güvenlik Kurulu’nun deplasman yasağı uygulaması “ilgili kuruma ‘aldırılan’ bir karar mıdır?” ve “son günlerde gerilen toplumumuzu bilerek ve isteyerek daha da germek adına atılmış bir adım mıdır?” sorularını akla getirmektedir.

AYRIŞTIRMAYA DAHA FAZLA SEBEBİYET VERECEKTİR

Bu karar, birlik ve beraberlik içerisinde yaralarımızı sarmak adına çaba sarf ettiğimiz bu günlerde kurum ve toplulukları ayrıştırmaya daha fazla sebebiyet verecektir.

Bu kararın alınmasına giden yolda atılan adımlar sadece Kulübümüze değil Türk futbolu adına yapılmış bir tahribattır.

Yaşanan paradoks şudur ki; taraftarlarımız takımımızın AEK Larnaca ile oynadığı maçta Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nde yerini almış, hem ülkemizi hem takımımızı temsil etmiş, formamızı ve bayrağımızı dalgalandırmış, hiçbir sorun yaşamadan ülkemize dönmüştür.

Bugün ise Fenerbahçe taraftarı sebepsiz ve kabul edilemez bir şekilde kendi ülkesinde deplasman yasağına tabi tutulmaya çalışılmaktadır.

Fenerbahçe taraftarına potansiyel suçlu muamelesi yapmak kimsenin haddi ve hakkı değildir.

Yukatel Kayserispor taraftarları Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında evimizde oynadığımız karşılaşmada stadımıza gelmişken bu karar hiçbir şekilde adalete ve rekabetin eşitlik ilkesine sığmamaktadır.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA BAŞVURUSU

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak bir kez daha bu büyük yanlıştan geri adım atılmasını istiyor, “her şeye rağmen” hukukun üstünlüğüne inanarak bu karar ile ilgili Kayseri Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma başvurusu yaptığımızı ve yetkili tüm mercileri göreve çağırdığımızı duyuruyoruz.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

Fenerbahçe’yi sürekli ötekileştiren, hedef haline getiren şuursuz kararlarınızdan ve hamlelerinizden vazgeçin!

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP