Blinken Ankara’da… ABD’li yetkili basın toplantısında konuştu

Blinken Ankara’da… ABD’li yetkili basın toplantısında konuştu

ABONE OL
Şubat 20, 2023 10:54
Blinken Ankara’da… ABD’li yetkili basın toplantısında konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

6 Şubat’ta yaşanan şiddetli depremler sonrasında bugün kritik bir görüşme gerçekleşti… İki yıldır ABD Dışişleri Bakanı olarak görev alan Antony Blinken dün ilk kez geldiği Türkiye’de mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Dün deprem bölgesini ziyaret eden iki isim görüştükten sonra bir basın toplantısı düzenleyerek ele alınan konuları mercek altına aldı.

Deprem, F-16, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği ve Rusya-Ukrayna savaşı gibi konuların ele alındığı belirtildi.

Blinken, “Washington depremde sonrasında Türkiye’yi ne kadar uzun olursa o kadar desteklemeye devam edecek. ABD ve Türkiye her konuda anlaşamıyor fakat partnerlik zorluklara karşı devam ediyor” dedi.

Blinken, “Türkiye-ABD uzun zamandır gerek ikili anlaşmalar gerek bölgesel anlaşmalarda dünya çapında ortak çalışmakta. Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımını güçlü şekilde destekliyoruz. Diğer NATO üyeleri hepsi askeri alanda yan yana çalışıyor. NATO’ya onların katılımı gerçekleştiğinde güvenlik artacaktır” ifadesini kullandı.

“170 YIL SONRA DA…”

Blinken bugün Anıtkabir’e gideceğini söylerken, bu konuyla ilgili de bazı ifadeler kullandı.

Blinken, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan liderinin şu anda orada bizim kendi bağımsızlık konusunda bir George Washington var biliyorsunuz, 170 yıl önce Washington Anıtı yapıldığı zaman Sultan Abdülmecit bir mermer plaket göndermişti bu anıta konmak üzere. Aynı zamanda bunu yazan hattatın eserlerinin Ayasofya’da da olduğu plakette şunlar yazıyordu, ‘İki ülkenin dostluğunu geliştirmek için’. Biz 170 yıl sonra aynı şekilde burada ortak dostluğu desteklemek için gönderilmişti. Biz bunu güçlendirmiş değil aynı zamanda nesiller boyu devam edecektir bu ortaklık” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP