Parası olmadığı için özel hastaneye gitmek istemeyen Emine Teyze: “Burası özel gibiymiş”

Parası olmadığı için özel hastaneye gitmek istemeyen Emine Teyze: “Burası özel gibiymiş”

Depremden 138 saat sonra enkazdan çıkarılan Emine Doğu, tedavi altına alındığı Adana Şehir Hastanesi'nde yaşadıklarını İHA mikrofonlarına anlattı

ABONE OL
Şubat 16, 2023 17:31
Parası olmadığı için özel hastaneye gitmek istemeyen Emine Teyze: “Burası özel gibiymiş”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emine Doğu:

“Burası da özel gibiymiş devletimizden Allah razı olsun”

“Ümidim yoktu çok güzel rüyalar gördüm”

ADANA – Hatay’da enkazdan 138. saat sonra çıkarılan, sağlık ekiplerine “Param yok ne olur beni özel hastaneye götürmeyin” diyen Emine Doğu’nun, Adana Şehir Hastanesi’nde tedavisi sürüyor. Doğu, “Burası da özel gibiymiş devletimizden Allah razı olsun” dedi.

Asrın felaketinden en fazla etkilenen illerin başında gelen Hatay’da enkaz altındaki depremzedeleri kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin 138. saatinde 51 yaşındaki Emine Doğu ile 19 yaşındaki oğlu Bekir Doğu kurtarıldı. Kritik saatlerde enkazdan çıkarılan Emine Doğu, ambulansla hastaneye götürülürken sağlık ekibine, “Param yok ne olur beni özel hastaneye götürmeyin” demesi yürek dağladı.

“Ümidim yoktu çok güzel rüyalar gördüm”

Adana Şehir Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alınan Doğu, İhlas Haber Ajansı’na açıklamalarda bulundu.

Enkazdan hiç çıkamayacağını sandığını ifade eden Doğu, “Oğlumla birlikte orada enkazda kaldık. Eşim 2 gün dayandı ve yanımda öldü. Tahta buldum tıkır tıkır vurmaya başladım. ‘Acaba bizi duyan olur mu?’ dedim. ‘Oğlum sende bağır’ dedim. Ümidim yoktu çok güzel rüyalar gördüm. Kızımı gördüm ama kızım ölmüş” dedi.

” ‘Beni özele götürme dedim’ burası da özel gibiymiş”

Sağlıkçılarla ambulanstaki konuşmaları hatırlatılan Emine Doğu, “Ambulansa bindirdiler orada çocuk dedi ki ‘seni Adana’ya götüreceğim’ bende dedim ki ‘bak oğlum benim durumum yok beni özele götürme dedim’ burası da özel gibiymiş. Çok sevindim çok memnun oldum. Devletimizden Allah razı olsun. Biz hiç böyle bir şey görmedik bilmiyorduk hiç Antakya’dan çıkmadığımız için. Buradan çıkınca oğluma kavuşmak istiyorum. Kızımı kaybettim. Kızım Isparta’yı kazanmıştı. 35 yaşında KYK yurdunda yöneticiydi. Çalıştı, çabaladı ve kazandı valizini bile hazırlamıştı” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP