Ceviz Yaprağının Faydaları: Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? 

Ceviz Yaprağının Faydaları: Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? 

ABONE OL
Şubat 15, 2023 20:40
Ceviz Yaprağının Faydaları: Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır? 
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğanın bize sunduklarını değerlendirmeye özen gösterenleri hemen böyle alabilir ve aktarlarda karşımıza çıkan ama ne işe yaradığını belki de tam olarak bilemediğiniz ceviz yaprağının detaylarını anlatmaya başlayabiliriz. Ceviz yaprağı faydaları nelerdir, hangi hastalıklara iyi gelir, ceviz yaprağı ne işe yarar gibi aklınıza takılan tüm soruların yanıtlarını bulabileceğimiz yazımızda ceviz yaprağı nasıl kullanılır sorusunun da yanıtı sizi bekliyor, hiç endişelenmeyin.

Onu tüm yönleriyle tanıdıktan sonra içinizde hemen en yakın aktarın yolunu tutma isteği oluşabilir, baştan söylemiş olalım diyor ve sizi ceviz yaprağının faydaları ve kullanımı ile baş başa bırakıyoruz.

Ceviz yaprağının faydaları nelerdir, ceviz yaprağı hangi hastalıklara iyi gelir?

ceviz-yapragi-faydalari-shutter-1

Ceviz yaprağını aktarlarda görünce aklınıza hemen “Ceviz yaprağı ne işe yarıyor ki?” sorusu geliyorsa buyurun hemen böyle. Ceviz yaprağının faydaları nelerdir, ceviz yaprağı hangi hastalıklara iyi gelir tek tek keşfedelim birlikte:

  • Ceviz yaprağı antioksidan etkiler gösteriyor, vücudu toksinlerden arındırıyor.
  • Antioksidan etkileri sayesinde vücudu birçok hastalığa karşı koruyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
  • Kan şekerini düşürücü bir etki gösterebiliyor, bu yüzden mutlaka doktora danışarak tüketmek büyük önem taşıyor.
  • Boğaz ağrısını hafifletiyor, boğaz bölgesindeki enfeksiyonların daha hızlı geçmesine destek oluyor.
  • Metabolizmayı da hızlandıran ceviz yaprağı, bu sayede kilo vermek isteyenlere destek oluyor.
  • Yaraların daha hızlı iyileşmesine yardımcı oluyor.
  • Romatizmal rahatsızlıklarda olumlu etkileri bulunuyor.
  • Cilt sağlığı üzerinde de olumlu etkileri bulunan ceviz yaprağı, sivilcelerin azalmasını sağlıyor.
  • Ciltte yaşlanma karşıtı bir etki oluştururken adeta doğal bir botoks etkisi göstererek cildin daha gergin, canlı ve parlak gözükmesine yardımcı oluyor.
  • Kaşıntı, egzama, mantar gibi cilt hastalıklarına da iyi geldiği söyleniyor.
  • Ciltte oluşan çatlak ve selülit gibi sorunlarda da vücudun yanında yer alıyor, çatlak ve selülit görünümünü azaltıyor.
  • Diş ve diş eti iltihaplanmalarının daha hızlı iyileşmesine destek olan ceviz yaprağı, ağız ve diş sağlığını koruyor.
  • Aynı şekilde saç sağlığına da iyi gelen ceviz yaprağının, harici olarak kullanıldığında saçlara parlaklık ve güç kazandırdığı, uzun vadede saç beyazlamalarını azalttığı da biliniyor.
  • Son olarak ceviz yaprağı doğru ve ölçülü şekilde tüketildiğinde kabızlık sorununa da çözüm olabiliyor.

Ceviz yaprağı nasıl kullanılır?

ceviz-yapragi-faydalari-shutter-2

Ceviz yaprağının faydalarını öğrenince onu hemen temin etmek isteyebilir, “Ben şimdi bunu nasıl kullanabilirim acaba?” diye düşünebilirsiniz. Öncesinde uyarımızı yapalım ve doktorunuza danışmadan asla kullanmamanız gerektiğini söyleyelim ve ceviz yaprağının alternatif kullanımlarından söz edelim:

Aktarlardan alabileceğiniz ceviz yaprağını çayını demleyerek tüketebilirsiniz. Ceviz yaprağı kullananların en sık tercih ettiği yöntemlerden olan çay demleme yöntemiyle ilgili detaylar hemen aşağıda sizi bekliyor, baştan söylemiş olalım.

Farklı kullanımlarına gelince, ceviz yaprağını saç sağlığınız için kullanmak isterseniz taze ceviz yapraklarını bol miktarda suyun içine aktarıp kaynatabilir ve elde ettiğiniz bu ceviz suyuyla haftada 1 kez saçlarınızı yıkayarak faydalarından yararlanabilirsiniz. Dilerseniz hazırladığınız ceviz yaprağı suyunu azar azar olacak şekilde kullandığınız şampuana da ilave edebilirsiniz. Ancak saçlarınızı doğrudan ceviz yaprağı suyuyla yıkamanız daha etkili olacak, saçlarınızdaki beyazların bir süre sonra azalmaya başladığını fark edeceksiniz.

Cilt sağlığı üzerindeki faydalarından yararlanmak isterseniz ceviz yaprağını aşağıda verdiğimiz tarifte olduğu gibi çay şeklinde hazırlayabilir ve temiz bir pamuk yardımıyla cildinize sürüp cildinizdeki lekelenmelerin, kırışıklıkların görünümünü azaltabilirsiniz. Dilerseniz hazırladığınız ceviz yaprağı çayını doğrudan banyo suyunuza da ilave edebilirsiniz.

“Ceviz yaprağı çayı nasıl demlenir?” diyenler için şöyle pratik bir ceviz yaprağı çayı tarifi vermeden de geçmek olmaz:

  • Ceviz yaprağı çayı tarifi

Ceviz yaprağı çayını nasıl demleyebileceğinizi detaylarıyla öğrenmek isterseniz hemen aşağıdaki tarifi kolayca uygulayabilirsiniz.

Ceviz yaprağı çayı için gerekli malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı (silme) ceviz yaprağı
  • 1 su bardağı kaynatılmış su

* Malzeme miktarını yapacağınız kişi sayısına göre arttırabilirsiniz.

ceviz-yapragi-faydalari-shutter-3

Ceviz yaprağı çayı nasıl yapılır?

Ceviz yaprağı çayını yapmak diğer birçok bitki çayını hazırlamaktan farksız aslında. Önce kullanacağınız suyu kaynatın ve bir bardağa ya da demliğe aktarın, ardından içine aktarlardan temin ettiğiniz ceviz yapraklarını ilave edip karıştırın ve karışımı 5-8 dakika arası bekleterek demlenmesini sağlayın. Ardından süzerek sade olarak tüketebilirsiniz. Eğer tadını beğenmezseniz içine çubuk tarçın gibi aroma ve lezzet katacak farklı malzemeler de ilave edebilirsiniz. İşte bu kadar!

Önemli bir not: Ceviz yaprağı da dahil olmak üzere hiçbir doğal malzemeyi tek başına bir tedavi edici olarak görmemeli, doktorunuza danışmadan asla kullanmaya başlamamalısınız. Kronik, ciddi bir rahatsızlığı bulunanlar, düzenli olarak ilaç kullananlar, alerjik bir bünyesi olanlar ve hamilelik ya da emzirme dönemlerinde olanlar başta olmak üzere kimse kendi doktorundan onay almadan ceviz yaprağı da dahil olmak üzere herhangi bir bitkisel, doğal malzemeyi tüketmemeli, bizden hatırlatması.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP