Hürriyetin Bedeli Ödenmiştir

Hürriyetin Bedeli Ödenmiştir

ABONE OL
Temmuz 29, 2023 16:43
Hürriyetin Bedeli Ödenmiştir
1

BEĞENDİM

ABONE OL

ADNAN DENİZ
EĞİTİMCİ/YAZAR

Bu topraklarda özgürlüğün bedelini canlarıyla ödeyen vatan insanlarının,şehit ve gazilerimizin sayesinde yaşıyoruz.Ölümlere koşar adım “bir gül bahçesine”girercesine giden bu insanlarımız olmasa bu gün hürriyetin nefesini içimizde hissetmemiz mümkün değildi.

İnsanın vatanına kendisini feda etmesi ancak namusu,bayrağı,hürriyeti,mukaddesatı ve inançları için mümkündür.Bizler hür yaşayalım diye bedelini kanları ve canları ile ödeyen kahramanlarımızı yaşatmalı ve yeni nesillere örmek olarak göstermeliyiz.

Gençlerimiz;bayrağımıza,vatanımıza ve özgür olarak her dakika aldıkları hürriyetin nefesine bakarak,gurur,minnet ve şükranla atalarımızın değerlerini yaşatmalıdır.

Bu vatan topraklarında yaşayan herkesin Vatanı ve milleti için yapacağı çok şeyler vardır.En önemlisi herkesin kendisine düşen görevleri en iyi şekilde yerine getirmesi,bu ülkenin ileri gitmesi ve varlığını ebedi olarak devam ettirebilmesi ancak bize düşen sorumluluklarımızı tam olarak  yerine getirmemizle mümkündür. Bizlerin hiç bir bahaneye sığınmaya hakkımız yoktur.Kurtuluş mücadelesi yapan,şehit olan,gazi olan insanlarımızın yaptıkları yanında bizim yapacaklarına ancak gölde bir damla gibi kalır.

Her zaman istiklal marşımızı söylerken,atalarımızın mücadelesini,şehadetlerini ve hep bizler için çektiklerı acı dolu günleri  gözümüzün önüne getirerek kendimizi yeniden güncellenmemiz gerekmektedir.

Hürriyet nazlı bir gelin gibidir.Değerini bilmediğimiz takdirde kaçar gider.Değerini bilmekte kazanımla ve kazananları iyi tanımakla mümkündür.Bizlere armağan edilen bu güzel vatanın her karesinin şehit kanlarıyla sulandığını unutmadan,tarih bilincine sahip olarak ve en önemlisi bizlere düşen her görevde dimdik,fedakar ve özverili,gerekirse ölümüne sevdalı bir şekilde koşturmamız gerekmektedir.

Ancak böyle yaptığımız takdirde bu vatana ve bu vatan için kendilerini feda eden o kahraman Şehitlerimize layık bireyler olarak içimiz rahat,gururlu ve özgürlüğü kana kana içerek yaşamanız mümkündür.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP